На 11 май 2017 г. от 17:30 часа на сцената на Средновековната крепост „Хисаря“ ще се проведе детски празник под мотото „Европа в моя град“. Събитието се организира съвместно от Областен информационен център – Ловеч и Община Ловеч в контекста на националната инициатива „Заедно за Европа“, провеждана на територията на цялата страна от Мрежата от информационни центрове в България  и е част от общоевропейската кампания „Европа в моя регион 2017“.

С този детски празник Община Ловеч и ОИЦ-Ловеч честват няколко тържествени повода наведнъж:  отбелязват се двете големи годишнини – 10 години членство на България в ЕС и 60 години от подписването на Римските договори и създаването на Европейския социален фонд и се включват в празненствата по повод празника на град Ловеч.

Детският празник ще даде сцена за изява на ученици от Природо-математическата гимназия в Ловеч, ОУ „Христо Никифоров“ и СУ „Тодор Кирков“ от град Ловеч, които участват в извънкласни дейности по проект „Твоят час“, съфинансиран по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“ 2014-2020 г. чрез Европейския социален фонд. Присъстващите жители и гости на града ще имат възможността да се насладят на широка палитра от музикални, сценични и танцувални умения на талантливите ловешки деца.

За място на провеждане е избрана средновековната крепост на красивия хълм Хисаря, която чрез проект „Подкрепа за развитие на туристически атракции в община Ловеч” по Оперативна програма „Регионално развитие“ 2007-2013 г. се превърна в атрактивно място за концерти на открито. При лоши климатични условия Празникът ще се проведе в НЧ „Наука – 1870“, гр. Ловеч. Освен кампанийните поводи и Празник на града, 11 май е Ден за почит към светите братя Кирил и Методий и още от Възраждането се свързва с училищни тържества в тяхна прослава.

2 коментара

Comments are closed.