pohod2309132Детската учителка от ЦДГ „Мария Сиркова“ в Ловеч Геновева Томова участва в туристически колоездачен поход от Варна до гръцкия полуостров Халкидики. Това е петото издание на похода, той проведе се от 24 август до 3 септември, организатор е туристическото дружество „Черноморски простори“ във Варна.

На колело от морската ни столица за Гърция потеглиха 9 туристи, Томова е, както сама се нарича, техният хроникьор, фотограф и навигатор. Сред участниците в похода е и нейният син Лъчезар Лалев. При връщането, както и при изпращането, пред община Варна ги срещнали с китка здравец и шампанско.

Всички включили се в колопохода получили грамоти за участие.

Ценното в тази наша обиколка бе не само това, че въртяхме педалите на велосипеда, а че видяхме много природни и културни забележителности, коментира Геновева Томова. Тя се занимава с туризъм повече от 30 години, член е на ловешкото туристическо дружество „Стратеш“, участник е в национални квалификационни походи на Българския туристически съюз и Българската федерация по туризъм.

pohod2309131Като детски учител Томова е участник в международни конференции на тема „Ценностни ориентации на децата към природата“. В момента тя е учител на подготвителна група в детската градина.