zashtitenojil1705131Ден на отворените врати ще се проведе днес в Защитеното жилище за възрастни хора с физически увреждания в Ловеч. Той се организира по повод 5-годишнината от създаването му. Празникът ще бъде отбелязан и с тържество, подготвено от екипа на социалната услуга. Домакини и гости ще зарадват петокласничката от ОУ „Васил Левски“ Мария Василева, който ще изпълни няколко песни, и клубът по акробатичен рокендрол „Роксмайл“. Празничната програма предвижда и градинско парти. Специален гост ще е кметът на Ловеч Минчо Казанджиев.
Вратите на Защитеното жилище ще бъдат отворени през целия ден за граждани, които пожелаят да разгледат перфектните условия за живот в него и да се запознаят с хората, настанени там, както и с тези, които полагат грижи за възрастните.
Защитеното жилище за възрастни с физически увреждания е открито през 2008 г. по проект на програма ФАР и със съдействието на община Ловеч. Потребителите са изведени от Дома за възрастни хора с физически увреждания в с. Сливек с цел подобряване качеството на живот и възвръщане на загубените умения и навици. В момента е социална услуга на общината.
За петте години на потребителите с различни потребности е осигурен пълноценен и самостоятелен начин на живот в среда, близка до семейната. Всекидневно с тях работи екип от петима специалисти – управител, социален работник, медицинска сестра, трудотерапевт и санитар.
Прилага се индивидуален подход и се обръща голямо внимание на конкретните потребности и възможности на всеки. Потребителите участват активно в социалния живот на Ловеч, посещават културни събития и се срещат с хора на тяхната възраст. Включват се и във функционалната трудотерапия, където всекидневно са ангажирани с различни занимания.

1 коментар

  1. Вратите на Защитеното жилище ще бъдат отворени през целия ден за граждани, които пожелаят да разгледат перфектните условия за живот в него и да се запознаят с хората, настанени там, както и с тези, които полагат грижи за възрастните.

Comments are closed.