okrajensadlovech704151ОКРЪЖЕН СЪД – гр.ЛОВЕЧ организира „ДЕН НА ОТВОРЕНИТЕ ВРАТИ” на 16.04.2015 год. – Ден на българската конституция и празник на юриста.

Каним всички желаещи от 9.00 ч. до 16.00 ч. да посетят сградата на съда на адрес: гр.Ловеч, ул.”Търговска” № 41, Съдебна палата.

През този ден ще имате свободен достъп до службите на съда – наказателно и гражданско деловодство, архив и фирмено отделение, както и да присъствате на разглежданите дела в съдебни зали № 102 и № 327 на Окръжен съд-Ловеч.

От 10.30 ч. Председателят на Окръжен съд-Ловеч ще демонстрира нагледно пред представители на електронните и печатни медии разпределението па делата на случаен принцип.

С цел реализиране на информационна-образователна кампания сред младите хора, от 14.00 ч. ученици от 10 клас на ГЧЕ „Екзарх Йосиф I” -гр.Ловеч, които участват в Пилотната образователна програма „Съдебна власт-информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури.” ще бъдат запознати със статута, структурата и функциите на съдебната власт, както и с организацията на дейността на Окръжен съд-Ловеч.

Надяваме се с провеждането на „Ден на отворените врати” да допринесем за повишаване на доверието в съдебната власт и постигане на разбираемо и отворено към обществото правосъдие.

В срок до 14.04.2015 год. може да изпратите въпроси, свързани с работата на съда на електронната ни поща: los@gbg.bg .

Ако имате интерес към тази инициатива, при посещението си в Съдебната палата следва да носите документ за самоличност за проверка от органите на  ОЗ”Охрана”.