troqn1810132Радиана Бояджиева

За четвърта поредна година на 18.10.2013 г. в НУ „Св. Св. Кирил и Методий” се проведе Ден на отворените врати. Деца и родители нямаха търпение да започнат да творят и се забавляват заедно.

            Празникът под надслов „Да претворим есенните багри в нашите изделия” започна с поздрав към участниците от Вокалната група „Пейте с нас” и Танцовия състав „Пъстра китка” при училището.

Г-жа Диана Янкова съобщи дейностите, които ще се проведат, както и местата за тяхното провеждане и обяви празника за открит.

Деца и родители изработваха заедно композиция с природни материали; приготвяха вкусни сандвичи на тема „Златна есен”; забавляваха се заедно в Забавните игри и усетиха тръпката от играта на тенис на маса.

troqn1810133Учениците от първи и втори клас участваха в щафетни игри. Третокласниците и четвъртокласниците играха народна топка и футбол. Проведе се и надпревара за скачане на въже.

По време на празника баскетболен клуб „Чавдар”- Троян и „Ски–Тенис Клуб” – Троян направиха демонстрации.

Всички участници получиха грамоти за своето представяне.

            В края на празника децата отправиха своите послания за здраве, весело и щастливо детство, мир, успех, … написани върху балони, които полетяха в простора.

            Със своя весел смях, песни, талант и настроение учениците от НУ „Св. Св. Кирил и Методий” накараха слънцето да се усмихне през облаците и да празнува заедно с тях, техните родители и учители.

troqn1810131