2010154Радиана Бояджиева

За шеста поредна година в НУ „Св. Св. Кирил и Методий” – гр. Троян се проведе Ден на отворените врати. Тази година празникът беше под надслов „В света на приказките”. Училищният двор беше препълнен от деца и родители, които нямаха търпение той да започне.

Но преди това, на сцената излязоха Лиса и Зайко и във весел диалог, представиха първия поздрав за всички участници, песен, в изпълнение на ученици от 2 „а” клас. След това Директорът на училището, г-н Борис Йовчев, обяви поредното издание на този, станал вече традиция за училището Ден на отворените врати, за открит. „Ех, че е весело в нашия двор” беше не само част от стихотворение, изпълнено от второкласници. В училищния двор наистина беше весело. Затова след емоционалното откриване, подготвено от г-жа Диана Янкова и г-жа Антоанета Шошкова, водещите обявиха дейностите, които предстоят и местата за тяхното провеждане.

2010155В следващите 40 минути, деца и родители рисуваха и апликираха заедно, приготвяха вкусни сандвичи. Истинска веселба беше на площадката, където се провеждаха забавните игри. Учениците от първи и втори клас се надпреварваха в щафетни игри, а третокласниците и четвъртокласниците мериха сили в народната топка. Някои пък предпочетоха да скачат на въже. Имаше и екипи, дете и родител, които четоха или рецитираха откъси от литературни произведения.

По време на празника всеки участник или гост имаше възможност да опита от вкусните сандвичи и да пие топъл чай, приготвени от кухненските ни работници.

В заключителната част на сцената имаше стихове, песни и право хоро. Председателят на Училищното настоятелство отправи своя поздрав към всички участници и гости. А за финал Зайко и Лиса, пресъздадени от артистичните Рая Табакова и Румина, водещите, Мартина и Виктор, всички от 3 „а” клас, рецитаторите, певците и танцьорите, излязоха на сцената и запяха заедно песента на Крисия „Детска планета”.

И на тазгодишния Ден на отворените врати слънцето не устоя да стои зад облаците и се показа, за да направи празника на децата и учениците от НУ „Св. Св. Кирил и Методий”, техните родители и учители още по-весел, слънчев и изпълнен с емоции.

А за да се реализира той, заслуга имат всички, работещи в училище, както и Училищното настоятелство и родителската общност.