kbu2603142На 20 март – първия ден от пролетта,  ПГИТУ отвори врати за всички гости – ученици от други училища и родители за своя празник.

        Тържеството бе открито с приветствени думи от Директора на гимназията – госпожа Пенка Драганска.

        Групите по проект УСПЕХ към училището представиха своите изяви. В началото фоайето беше „взривено“ от аплодисментите на гостите с шеметното ревю на учениците от специалност „Фризьорство“ и студиото „Оазис на красотата”, които представиха тематични модели облекла и прически в различни стилове.

        Участниците от клуба „Зелен свят” засадиха дръвче в двора на училището, аранжираха кът с живи цветя и разпространиха сред гостите листовка по повод Деня на биологията в гимназията. Клуб „Цветни сезони” подготви постер за отглеждане на бонсай.

      Цялостната украса и интериор на празника бе дело на изкусните ръце на учениците от Клуб „Приложни изкуства” в гимназията, което създаде неповторима атмосфера на деня.

      Студиото „Освободи напрежението” организира турнир по волейбол с участието на 4 отбора от ловешки училища, което повиши адреналина и емоцията на празника.

       Един от гвоздеите на Деня беше кулинарната изложба на ателие „Балканска кухня” на тема ”Ястия от моя роден край”, където като фон течеше презентацията       ”Всекидневието на българина през вековете в Ловешко”. Кулинарните вълшебства впечатлиха не само с красивото си оформление, но бяха подчинени на тенденциите за здравословно хранене, което е водеща идея в работата на ателието тази година.