Денят на родилната помощ, 21 януари, беше отбелязан с тържество тази вечер в Ловчанското читалище “Наука – 1870 г.” Поканени бяха лекари, акушери и медицинските служители, както и родителите на първото бебе на 2017 и последното бебе от 2016 г. По този начин Община Ловеч отдава почит към работата на АГ- отделението на д-р Стефан Чичев и неонатологичното отделение на д-р Петя Станчева към МБАЛ – Ловеч.

„Няма да крия, че това е един от любимите ми празници, чрез който много разчитам да вдъхнем вяра и сили на хората в една много полезна и безкрайно трудна професия“, каза в поздравлението си кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. После тя припомни имената на д-р Съйко Съев, на д-р Васил Нанов и на много други лекари, които са положили основата на това дело, което днес ни задължава да бъде продължено. Община Ловеч е отворена и креативна, тя ще подкрепя всяка инициатива, която прави здравеопазването по-силно

и успешно, каза още кметът.

„Тази вечер ще ви зарадваме с концерт, съставен от изпълнения на най-младите наши таланти, повечето ученици. И ми се иска част от днешните новородени деца след 10 -15 години застанат тук на сцената, за да радват ловешката публика“, пожела Корнелия Маринова. После кметът връчи на родителите подаръци, сертификат по повода и значка на общината.

Последното бебе за 2016г. е Габриела Добромир Миковска, родена на 31.12.2016 г. Родителите са Цветелина Миковска и Добромир Миковски.

Първо бебе за 2017 г. е Кристиян Мирославов Анов, роден на 02.01.2017 г.

Майката е Йоана Василев, а бащата – Мирослав Анов.

Отличени бяха и бебета-тризнаци на Таня Тотева и Илиян Ганков – това Светозар, Никола и Радослав. Поздравена бе и щастливата баба Светлана Гъргова, служител в Община Ловеч. На тържеството в читалището присъства и областният управител Ирина Митева.

През миналата година в АГ –отделението в Ловеч са се родили 214 деца.

1 коментар

  1. Какво тържество като всички ходят в Троян и Плевен да раждат. Пълен пиар си правите малко помислете хората да се задържат в нашия умиращ Ловеч.

Comments are closed.