nilenmilev507161Делото срещу  бившия кмет на Тетевен Милен Милев, заместника му Детелин Пърлев, главната счетоводителка Ирена Тихолова и приятелката му Биляна Василева ще се гледа  наесен. Съдебното заседание е насрочено за  17 октомври. Днес в съдебната зала бе представен болничен лист от Василева до 2 август. Към него е депозирана и молба, че подсъдимата иска да присъства лично на делото.

Съдията по делото уведоми заинтересованите страни, че административният ръководител на Окръжен съд – Ловеч  Милена Вълчева не е уважила искането на Милен Милев и защитата му за отвод на съдебния състав и за ново  разпределение на съдебния състав.

Милен Милев беше задържан, заедно със заместника си Пърлев на 17 март 2014 г. при акция на ДАНС и отстранени от длъжност заради престъпления по служба. По-късно те бяха освободени от ареста. Община Тетевен заведе срещу Милен Милев  граждански иск за нанесени имуществени вреди за 400 хиляди лева. Досъдебното производство беше образувано заради доставката на хранителни продукти в детските и социалните заведения на община Тетевен.

По делото предстоят да бъдат разпитани близо 100 свидетели.