kmet110121Делегация, водена от кмета Минчо Казанджиев, заминава за Ниш, където от 27 до 29 март ще бъдат проведени „Дни на Ловеч в Сърбия“. В нея влизат още председателят на общинския съвет Корнелия Маринова, областният управител Ваня Събчева, общинските съветници Радослав Хитов и Васил Василев, уредникът в Регионалния исторически музей Теодор Тончев и председателят на Дружеството на художниците в Ловеч Валентин Узунов. Изложба в Градската къща в Ниш ще представи пред политическия, икономическия и културния елит на региона миналото и настоящето на Ловеч, природните дадености и историческите забележителности, културния живот. Ще бъде показан и филм за Ловеч.

Предвидени са срещи с Регионалната стопанска камара и Туристическата организация в Ниш, на които ще бъдат представени инвестиционните и бизнес ресурси на двата града, както и туристическият потенциал на Ловеч. В състава на делегацията са още председателят на Съвета по туризъм в Ловеч Генчо Лазаров и представители на фирмите „Литекс Моторс“, „Бони Холдинг“, „Винал“, „Матев Млекопродукт“. Всички те ще може да се срещнат със сръбски партньори и да обсъдят бъдещи съвместни проекти, както и да демонстрират на място част от своите производства.

Делегацията от Ловеч ще проведе разговори още с началника на Нишавския окръг и с кмета на Ниш, по чиято покана е посещението.

С реализирането на Програмата „Дни на Ловеч в Сърбия“, която не се изчерпва само с тридневното представяне в Ниш, а предстоят още редица прояви, ще се даде възможност за значително увеличаване броя на сръбските туристи в Ловеч, за установяване на контакти между бизнес структури в Ловеч и Ниш, както и за партниране с община от региона на Ниш.

Контактите със сръбския град са установени със съдействието на Небойша Иванов, представител на българската общност в Цариброд.

2 коментара

  1. През 2013 г. общинските служители който носят баджове по време на изпълнение на служебните си задължения в община Ловеч се броят на пръсти.
    Уважаеми г-н Кмет, когато провеждате разговори и с кмета на Ниш е добре да попитате дали и там общинските служители не носят баджове както в Ловеч.

  2. В Ловеч всичко ни е наред и само това ни остана – с делегация да представяме Ловеч в Сърбия за сметка на общинския бюджет.

    Пари за командировки до Ниш ИМА,
    ама пари за спортния и културен календар на общината все НЯМА.

Comments are closed.