Днес,12 юни, делегацията от Ловеч, в чийто състав влизат кметът Корнелия Маринова и председателят на Общинския съвет Петър Цолов, ще вземе участие в проявите, отбелязващи Деня на Русия и Празника на Сиктивкар, съобщава руският сайт komiinform.ru.

Ловешката делегация пристигна в столицата на Република Коми на 11 юни по покана на кмета на побратимения град Валерий Козлов. Заедно с българската група в далечния град са и гости от Словашката република –  директорът на Словашкия културен институт в Москва Ян Шмигула и съпругата му Ивана Шмигула.

В рамките на деловите срещи на ловешката делегация се предвижда размяна на информация за социално-икономическата ситуация в Ловеч и Сиктивкар, както и въпроси, свързани с развитието на културата, образованието, спорта.

Кметът Корнелия Маринова е поканила Валерий Козлов да посети Ловеч през август, когато градът празнува освобождението от османските поробители.

Снимка: komiinform.ru

2 коментара

  1. Само не схванах за чий шнур са посетили този град от стратегическо значение? Утре ще вземат да ни побратимят с Кейп Таун и другарката и оня с фасетите ще се изстрелят веднага да посетят нашите “братя”. Не знам… Вече тотално се изгуби смисълът. Тая женичка все едно живее в паралелен свят и е забравила, че е просто един чиновник на не много високо ниво и дължи обяснение на ловешките граждани за един куп неща. Тя не допуска обществен дебат с нейно участие, където да и бъдат зададени въпроси. Вее се по разни селски сборове и посещава побратимени никому неизвестни места и си мишкува вече почти един цял мандат. Жалка история. Жалко и за хората, които са я избирали и за депутат, и за кмет. Но е така, докато кадровик на тая област е колосът на регионалното развитие Нанко Николаев 🙂

  2. ” — Мы будем делать все возможное для установления прямых дружественных и партнёрских связей между молодежными, культурными, творческими, спортивными, образовательными и научными организациями, общественными организациями двух городов, а также развивать информационный обмен,— отметил В. Козлов.

    Со своей стороны Корнелия Добрева Маринова заверила о готовности ПОДДЕРЖИВАТЬ развитие взаимного интереса к культуре и познанию истории русского народа в Ловече и болгарского — в Сыктывкаре.”
    *****
    В превод от руски на рустик обещанието на Корнелия М.звучи:”И ние ще поддържаме огИня”.
    Е, те за това заветно обещание нашата Мэрка и нейната пишман теглилка биха над 3000 км до Сундуквар /и още толкова обратно/, уважаеми кротки и нещастни ловешки данъкоплатци. Или казано пак на рустик: Да им види г*з път, оти очите им са отзад.

Comments are closed.