obs2304131Уважаеми жители на община Ловеч,

Общинските съветници от групата на БСП в Общински съвет Ловеч безпардонно погазиха положената клетва, нарушиха приетите от всички нас правилници и наредби и по безпрецедентен начин поставиха личният си и партиен интерес над интересите на жителите на община Ловеч, общинската администрация и институцията Общински съвет.

Съветниците на БСП, заедно с техните другари от ДПС, нарушавайки законните процедури свикват утре, 11 май тържествено заседание на Общински съвет, на което да бъде удостоен нов „Почетен гражданин на град Ловеч“.

Ние, групата съветници на ПП ГЕРБ категорично заявяваме, че не можем да присъстваме и за съжаление да уважим една личност, допринесла за развитието на нашия град защото:

1. Заседанието се свиква в нарушение на закона

Няма законова възможност по направеното искане за провеждането на тържествено заседание, защото както закона, така и правилника за работа на общински съвет, не дават каквато и да било възможност за провеждане на ТЪРЖЕСТВЕНО заседание.

2. Не са изпълнени необходимите и задължителни процедури и условия за провеждане на заседание

По първа точка от дневния ред в предложението липсва проект за решение, не са приложени мотиви и законови основания за определяне на председателстващ на заседанието.

По втора точка от дневния ред в предложението липсва проект за решение за удостояване на г-н Николай Атанасов Кълбов с почетното звание „Почетен гражданин на град Ловеч”. Липсват също така мотивите и отново законовите основания за приемане на решение от общински съвет.

3. Считаме, и че интересите на гражданите изискват първо приемането на важните за жителите на общината решения, което стана невъзможно, поради тясно партийната повеля на БСП за проваляне на редовното заседание.

Ние, съветниците от ПП ГЕРБ апелираме към дори малкото останал някъде в съзнанието на колегите от БСП и техните другари разум и морал, за да преосмислят емоционалното състояние, в което се намират и да се съобразят с действащата нормативна база, приета и от самите тях.

Ние не можем да участваме в незаконно насрочено заседание и няма да нарушим правилата на работа на Общински съвет – Ловеч. Твърдо стоим зад спазването на законността – такива са нашите убеждения, ценности и морал!

1 коментар

  1. Празнуваме Деня на Ловеч!

    http://www.lovechtoday.eu/wp-content/uploads/wppa/158.jpg

    Специални благодарности и на общинските съветници от групата на ПП “ГЕРБ” гласували по Бюджет 2012 и Бюджет 2013 достатъчно финансови средства за асфалтиране на улиците в Ловеч.

Comments are closed.