iunal602141Ние, членовете на Общински съвет на ДПС-Ловеч,  заявяваме нашата пълна подкрепа за идеите и  ценностите на ДПС, заложени в неговото създаване – защита правата и свободите на българските граждани.

Категорично вярваме в силата на ДПС като национално отговорна българска партия и подкрепяме нашия Почетен председател д-р Ахмед Доган и   ролята му в запазване на етническия мир в страната.

Ще отстояваме многогодишните политически усилия на ДПС за Евроатлантическата ориентация на България, работата и   за активно и отговорно участие в законодателната, изпълнителната и местна власт, във вътрешнополитическия живот, а в международен аспект усилията и като водеща модерна, либерална партия, член на АЛДЕ – семейството на Европейските либерали.

Подкрепяме казаното от д-р Ахмед Доган в словото му от 17.12.2015 година и приветстваме градивната критика в думите му, с цел оздравяване и запазване структурите на ДПС.

Организацията, в която членува г-н Юнал Мъстънов няма депозирана писмено негова оставка. Затова сме изненадани не от постъпката му, а от избора му да го оповести по медиите, вместо пред хората, които наричаше до вчера съмишленици. Очевидно безстрашният борец срещу алчността и наглостта не е събрал смелост да застане пред очите на членовете на ДПС, за да ги информира първи за това си решение.

Призоваваме Общинския съветник Юнал Мъстънов, избран от листата на ДПС, да напусне Местния парламент в Ловеч където го изпратихме ние – избирателите на ДПС – Ловеч. Да не злоупотребява с доверието  и волята на избирателя!

Не желаем волята ни да бъде подменена. Не приемаме г-н Юнал Мъстънов като наш представител в Общински съвет Ловеч, след като еднолично е взел решение да се отцепи от редиците на ПП Движение за права и свободи.

Ние изразяваме волята на  избирателите, подкрепили ДПС в гр.Ловеч и очакваме оставката на г-н Юнал Мъстънов!

Тази Декларация е приета единодушно от членовете на  Общинския съвет на ДПС-Ловеч на заседание, проведено на 14.04.2016 година.