popstudio211154Вчера / на 1 ноември/ в Студио 5 на НДК се състоя празничен концерт, посветен на Деня на народните будители. Организатори са Сдружение „Евтерпани”.

Бяха поканени над 50 деца и млади изпълнители, лауреати от фестивали и конкурси от Ловеч, Плевен, Велико Търново, Дупница, Троян и София и със специалното участие на Дани Рибаров (китара) и НЧ “Хр. Смирненски – 1945”, гр. София.

Гост-изпълнители бяха Стефан Стоев, Виктория Дашова, Велизар Янкулов, Клемон Боло, Яна Зайкова, Миглена и Диана Маркови (дует флейти) и Илинка Петрова (пиано) и др.

Със специална покана като гост-изпълнители бяха две ловешки момичета, възпитанички на Студия за поп пеене „Singing stars” с ръководител Милена Дафинина – Тоня Борисова и Мария Василева. Всяка от тях се представи с две песни . Пред многобройната публика Мария изпълни една от вечните български песни – „Обещай ми любов” на Силвия Кацарова и група „LZ” и „ Алелуя”, от репертоара на Александра Бърг.

popstudio211153Тоня изпя „Сълза” – песен от репертоара на примата на българската популярна музика Лили Иванова и песен на Бионсе.

В изпълненията си, момичетата показаха изключителна подготовка и получиха заслужени аплодисменти от публиката.

В Деня на будителите, те посветиха своите изпълнения на своите учители и на своя вокален педагог г-жа Милена Дафинина.

Изказваме и благодарност към организаторите Сдружение „Евтерпани” и г-жа Аня Краваева за поканата и честта да бъдем част от това събитие!

 

2 коментара

  1. Публиката ги аплодира през цялото време, а те от своя страна вложиха душата и сърцето в изпълненията си! Поздравления още веднъж, момичета!

Comments are closed.