Две малолетни момичета от гр. Троян са установени като извършителки на серия от кражби от търговски обекти в града. На 22 септември момичетата, които са на 12 и 13 години са извършили последователно кражба на 28 бр. опаковки лак за нокти, 16 чифта чорапи, дънки и клин, две дамски колиета, два комплекта обици изработени от сребрист метал и козметика от четири магазина разположени на ул. «Васил Левски» в гр.Троян. И за четирите кражби в РУ Троян са образувани преписки.

На 23.09.2017г. в 22.35 часа на тел.112 е получен сигнал , че на ул. «Хан Аспарух» в гр.Угърчин лежи мъж в безпомощно състояние. Установено е, че това е 63-годишен мъж от града. Пострадалият е транспортиран в ловешката болница с черепно-мозъчна травма, а в резултат на проведени издирвателни мероприятия полицаи от РУ Угърчин за срок от 24 часа е задържан 19-годишен младеж от града, който е заподозрян за побоя. Работата по случая продължава.

В РУ Ябланица е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител, който на 22 септември е проникнал в частен дом в града и е отнел ъглошлайф, заваръчен апарат, бормашина, меден капак и лула от казан за варене на ракия и др.

В РУ Ябланица е  започнало полицейско разследване след като непосредствено преди полицейска проверка на л.а. БМВ управляван от 29-годишен местен жител,  той е изхвърлил от автомобила пликче сгънато по специфичен начин.  При направения полеви тест веществото е реагирало на амфетамин. В последствие мъжът е предал доброволно на полицаите  черно найлоново пликче съдържащо 18 семена от неизвестно растение. Мъжът е задържан за срок от 24 часа.

Полицаи от РУ Тетевен са установили 39 годишен мъж от с.Динката-общ.Лесичево, като извършител на кражба  на дамски портфейл с два мобилни телефона, сумата от около 1200.00 лева, лични и други документи, собственост на 55-годишна жена от с.Български извор. Кражбата е извършена около 17.00ч. на 22 септември от маса разположена пред цех за производство на закуски в с. Български извор. Всички крадени вещи са намерени и иззети по надлежен ред.   Работата по случая продължава.