От началото на тази година две детски градини в Ловеч- „Снежанка“ и „Зора“, са с нови директори. Това съобщи на пресконференция кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова.

Янислава Цанова Монева  поема ЦДГ „Снежанка“ в жк „Здравец“, временно, до завръщане на титуляра. Монева е била 27 години детска учителка в ЦДГ „Снежанка (от 1990 до 2017 г.). Преди това е работила в ОДЗ „Иванка Дачева“, в Детска ясла 5 в Ловеч и други детски градини.

Завършила е ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“ с образователно-квалификационна степен магистър през 1993 г.

Иваничка Алексиева Дончева е новият директор в  ДГ „Зора“, до провеждане на конкурс. Тя е с предучилищна педагогика – ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“.

Притежава трудов стаж 30 г., от които 22 г. в ДГ „Зора“ (1987 – 2009 г.),  от 2010 до 2016 г. е главен учител в ДГ „Слънце“, от 01.08.2016 г. е директор на ДГ „Снежанка“.

Иваничка Дончева е носител на ежегодна персонална награда в областта на образованието и възпитанието  – Барелеф „Св. св. Кирил и Методий“ – Ловеч 2014 г., също е Учител на годината 2014 г. в Ловеч.

И двете дами притежават отлични умения за контакт с деца, придобит вследствие на дългогодишен стаж в областта на предучилищното образование.

5 коментара

  1. Уважаеми господа, как е възможно да не знаете, че ОДЗ “Иванка Дачева” е старото име на ДГ “Снежанка”. Значи, че това е една и съща детска градина.

Comments are closed.