На 28.06.2017г. в с. Петревене, лек автомобил “Ауди 80″ управляван от 56 годишен мъж от с.Рупци, при движение с несъобразена скорост на мокър път се занася след десен завой, излиза от пътното платно  и се обръща. В резултат на инцидента лек са пострадали две жени на 27 и 52 години и мъж на 45 години, които са пътували в автомобила. Пострадалите са прегледани в болница и са освободени за домашно лечение. Пробата за алкохол на водачът е отрицателна.

На 29.06.2017г. около 00.10 часа в град Ловеч, в зоната на кръстовището на бул.”Мизия” лек автомобил БМВ управляван от 29-годишен мъж от гр.Ловеч при движение посока центъра, предприема маневра за обръщане на посоката на движение в зоната на кръстовището, при което е ударен в задната си част от друго «БМВ». В резултат на удара със счупване на подлакътна кост на дясна ръка е 20 годишен младеж, който е пътувал във втория автомобил. По случая е образувано досъдебно производство.

В РУ Ябланица е образувано досъдебно производство и за срок от 24 часа е задържан Е.Б.-18 годишен от гр.Ловеч, който на 28 юни е заплашвал 32-годишна жена от Ябланица с нож след което във видимо неадекватно състояние се е качил в лекотоварен автомобил УАЗ и е шофирал в насрещната лента за движение. Пробата за алкохол на Е.Б. е 1,52 промила.

В РУ Ловеч е образувано бързо производство срещу 23 годишен мъж от гр.Троян, който е установен да управлява лек автомобил на пътя Ловеч-Троян, в района на с.Лешница без да притежава СУМПС и в едногодишен срок от наказването му по административен ред за същото нарушение.