protesti1406151Властта се мени, народа никога! Вие избирате на кого да служите!

Павлин Иванов

Точно преди 2 години, на 14 юни, българските полицаи получиха „подарък“. За шеф на ДАНС Народното събрание назначи Делян Пеевски! Гласовете на ДПС и БСП буквално взривиха нормалните жители на България и ги изкараха по улици и площади.

Започнаха многохилядни протести. От едната страна на барикадата, буквално, застанаха хората, а от другата – полиция и най-пошлата част от властта. Заграждения, щитове, палки, каски, срещу плакати, цветя, млади българи.

Не това е темата обаче, която искам да развия. Всички знаем историята, ‚“белия автобус“, полицейското насилие .. и как завърши всичко това. Не, че не е важно да се припомни, но искам да фокусирам вниманието ви върху друг аспект на отношенията.

Може би единствените, които не изразиха мнение по назначението на Пеевски за шеф на ДАНС, бяха професионалните среди! Нима всеки един български полицаи не знае КОЙ е Пеевски, КОЙ го избира и защо?

protesti1406153Нима тогава нямаше профсъюзи? Нима тогава етиката, морала и професионализма бяха по-различни? Едва ли!

Просто полицията сметна, че това не е неин проблем . Хората от МВР не намериха проблем във факта, че един от най-големите шефове в България е нормално да бъде с профила на Пеевски!

Но това са някакви си национални неща, които градската полиция в Ловеч някак си не отразява.

Днес видях снимки на ловешки полицаи, които с пълно право протестират в София. Всички знаем, че условията им на работа са меко казано неприемливи и често принуждават ловешките полицаи да носят от къщи хартия за принтери, лична техника, само и само за да върви някак си работата. Но!

 

Ще се обърна към представителите на полицията в Ловеч с няколко въпроса:

Момчета, какво прави в момента вашият началник? Защо никой от вас не оповестява истината? С какъв бизнес се занимават повечето от вашите началници през последните години? Това нормално ли е според вас?

Уважаеми полицаи от Ловеч, защо се покриват десетки случаи на злоупотреби, не се работи умишлено по тях и се вкарват с ваши действия или бездействия в задънена улица?

Защо не спирате поголовното купуване на гласове на всеки избори, независимо от кого се извършва, при условие, че става буквално пред очите ви и знаете кой, кога, колко?

Защо масово ви нямаме доверие?

Защо не осигурявате спазването на законите от абсолютно всички, независимо КОЙ КОЙ е?

 

 

protesti1406154Много се надявам някой ден да осъзнаете, че ако добре си вършите работа – законно, честно и почтено, цялото общество би скочило за да ви подкрепи и защити във вашите справедливи искания за нормални условия на труд.

Солидарността, морала, принципността са категории, които в момента не са на почит във вашите среди. Това е и причината да бъдете сами!

Не е възможно да биете безогледно, да участвате в схеми, да прикривате престъпления, а на следващият ден да искате да изглеждате като жертви! Няма как!

Властта се мени, народа никога! Вие избирате на кого да служите!