Два нови проекта на Община Ловеч са одобрени от Министерството на околната среда и водите, съобщи на пресконференция кметът Корнелия Маринова. По-точно те са одобрени от „Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда – в рамките на кампанията „За чиста околна среда 2018 г.“

Много е важно, че тези проекти се печелят точно в тези обекти, изтъкна кметът Корнелия Маринова.

„Единият е в ДГ „Мария Сиркова“, където ще се изгражда  екологичен кът с билки и площадка за отдих и спорт.  За нас е  важно и в тази детска градина да има обновяване, защото към момента в нея, за разлика от много други в града,  няма някаква допълнителна интервенция.  И ние търсим допълнително възможности, за да подпомогнем и там подобряването на средата за децата“, каза кметът.

Вторият проект е едно надграждане на това, което в момента правим в двора на ППМГ – Ловеч – нарича се „Класна стая под дърветата“. В тази гимназия вече са предприети мерки по енергийна ефективност, в момента се извършва цялостна промяна на дворното пространство на училището. След като се реализира и един такъв образователен проект в двора, който ще се ползва за учебни дейности, той ще бъде в полза и на учениците, допълни кметът.

Стойността на проекта в ДГ „Мария Сиркова е за 4990 лв. Стойността на проекта на ППМГ- Ловеч  е 4994.80 лв.

1 коментар

  1. аз ли греша или наистина сумата няма и 10 бона!?!ако не беше тъжно,щеше да е доста смешно!!

Comments are closed.