lovechobshtina103121Павлин Иванов

След като нито кмета Казанджиев, нито общинските съветници, не проведоха дори дискусия относно създаване на общинско предприятие за сметосъбиране и сметоизвозване по предложението на Данчо Заверджиев и обществената поръчка на кмета не беше спряна, днес станаха ясни участниците в търга.

Два консорциума участват в надпреварата за 2.5 милиона лева от ловешката смет. Това са обединенията „Еко сервиз“ и „Кершнер сервиз“ ДЗЗД.

В първият консорциум „Еко сервиз“ участват две фирми – досегашният концесионер „АСА“ и фирма „Еко клийн“.

В „Кершнер сервиз“ ДЗЗД участват три фирми. Това са „Интер заубер СР“ Гмбх, „Р и Л ентзорунгссервиз“ Гмбх и „Кершнер умвелт сървиз енд логистик“ Гмбх. Част от фирмите са австрийски.

Днес в 10.00 часа комисията отвори подадените от двата консорциума документи. Предстои разглеждането на книжата в изпълнение на процедурата на търга и обявяването на победителя.

По думите на кмета Казанджиев, предложените цени ще бъдат доста под обявената прогнозна цена на сделката от 2.5 милиона лева без ДДС.

Предстои да разберем скоро дали това е истина и изобщо добра идея ли беше Общински съвет Ловеч да бъде поставян „пред свършен факт“, след като кмета сам си избира фирмата, без да са обсъждани със съветниците и ясни параметрите на План-сметката и Такса битови отпадъци.

В края на годината Общински съвет ще трябва да гласува два ключови документа – План-сметката за разходите по чистота и размера на Такса битови отпадъци.

С хитрият си ход, Казанджиев постави Общински съвет в деликатно положение. Местният парламент или трябва да се съобрази и одобри включването на стойността на договора в План-сметката или да направи свой анализ и да не подкрепи наложените от кмета числа, което може да бомбира мераците на Казанджиев за дирижирането на процеса по харченето на публични средства.

От това пък зависи дали ще се намали, запази или повиши таксата, която ловчалии ще плащат за сметоизвозване и сметопочистване.

Ще проличи и много ясно дали има някой, на който му пука за общественият интерес или игричките и зависимите съветници отново ще паднат на килимчето и ще защитят единствено себе си и назначените на топли места роднини подкрепяйки безрезервно схемите на Казанджиев.

3 коментара

  1. Да бием дузпата на кмета догодина 12 години управление = корупция!

  2. Въпросът на въпросите е само един – “”Толкова ли са некадърни ловчалии, че си дават една от “златните кокошки” на друг да им събира “яйцата””.

    Хайде, с водата, другата “златна кокошка” държавата здраво е прецакала Ловеч, ама и сметосъбирането да си дадете и да позволите да ви изпомпват парите от Ловеч – това си е тотална местна простотия.

    Какви фантазии имате бе, г-н Иванов, някой да се стресне. На някой да му пукало??!! Няма такова нещо. Както се казва – “те таково животно нема”. Толкова го няма, колкото и умрялото още преди да се роди “гражданско общество”.

    България и общините им паднаха под “партийно робство” и това само един дебил с вродена умствена недостатъчност не може да го разбере. На останалите – изобщо не им пука. Отдавна са се примирили в ролята на роби. Роби на политическите разбойници.

    45+25 години едни и същи политически разбойници ги газят, лъжат, грабят, стрижат и доят и пак не се усещат. И днес отново тръпнат дали “нашите” от мутрокомунягите Герб ще спечелят. Или “нашите” от червените барони БСП, или “нашите” от антибългарската ДПС, или “нашите” на символа на медийната корупция от ББЦ, или “нашите” на продавача на дини от Атака, или тези или онези все “наши”.

    А към цялата тази идиотия като се добави и голямата измама от много години с близо 2 милиона “мъртви избиратели” – някой може ли да даде адекватен отговор на какви избори ще ходи? България е единствената държава, която е с под 6 милиона жители и с близо 7 милиона избиратели. Само на една безлична и робска рая може да се пробута този номер. Ама на кой ли му пука!

  3. Г-н Иванов, Вие обещахте да публикувате отговорите на въпросите от гражданите към кмета Казанджиев от брифинга миналия понеделник. Какво става и защо няма никаква информация за това?

Comments are closed.