ezikova2904141Жанина Илиева

Елизабет Генчева от 12 „д“ клас стана лауреат на националните олимпиади по история и цивилизация и по немски език. Тя постигна общата оценка 5,88 от писмения и устния изпит по история и оценка 5,50 на националната олимпиада по немски. Резултатите й дават възможност да използва оценката си за вход в избрана от нея специалност на историческия факултет на Софийския университет. В същото време тя може да избира в университета и специалност, за която се кандидатства с немски език. Елизабет все още не е решила, признава, че едно от желанията й е да учи право. Осем са общо класираните ученици на националния кръг на олимпиадата по немски език.

Иван Христов от 12 „д“ също постигна отличен успех на националната олимпиада по история и цивилизация. Общата му оценка е 5,50 и тя му дава възможността да стане студент без приемен изпит.

Безспорен успех за Езиковата са постигнатите резултати на Невена Данкова от 10 „б“ и Ивелин Георгиев от 10 „в“ . Те спечелиха първите места в ПАД- олимпиадата между учениците от езиковите гимназии в страната, организирана от Посолството на Федерална Република Германия – международен отдел. Ивелин спечели супер стипендия за участие в международен Workshop   четири седмици в Германия. Той подготви и защити проект на тема: „ Магията на театралното и филмово изкуство и приносът на Самуел Финци”. Невена пък спечели стипeндия за триседмичен престой в Германия и участие в Workshop с посещение на учебни занятия. Проектът, който подготви и защити тя, е със заглавие: „Влиянието на   немския модернизъм /Рихард Демел/ върху поезията на Гео Милев”. Ръководител на учениците е Христинка Бочева.

С добри позиции са участниците в националната олимпиада по френски език. Христинка Иванова от 8 „ж“ има 92 от 100 точки, Кирил Петков от 9 „ж“ – 95,5 от 100 точки, Василена Пелова от 10 „ж“ има 83 от 100 точки. Свилен Георгиев от 11 „ж“ е на седмо място, а Мила Арабаджиева от 12 „ж“ – 15-о.