Павлин Иванов

На 15 ноември 2018 г. ви информирахме, че във връзка с побоя над Росен – ученик от 12 клас на Софийска духовна семинария „Св.Иван Рилски” в гр. София, нанесен му от група момчета на 31.10.2018 год. в Ловеч, се очакваха решения на Педагогическите съвети на училищата, в които учат замесените в инцидента.

От „Ловеч днес“ официално беше изпратено запитване до директорите на Профилирана природо-математическа гимназия – Ловеч, Национална професионална гимназия по ветеринарна медицина “Професор д-р Димитър Димов“ и Средно училище „Тодор Кирков”.

От Профилирана природо-математическа гимназия – Ловеч отговориха:

„Категорично сме против насилието под всякаква форма и за нас са крайно недопустими подобни прояви, още повече от ученици. Оказали сме пълно съдействие на разследващите органи. Педегагогически съвет е направен, учениците са наказани. Предвид течащото следствие, изискуемата от нас  документация е изпратена по надлежния ред. Очакваме компетентните органи да се произнесат по случая.“

В отговора не се упоменава разглеждан ли е случая на Педагогическият съвет, както и какво е решил, ако е имало такъв съвет.

По неофициална информация, която получихме,  Павел Гайдаров и Николай Руменов от Математическа гимназия са наказани със “Забележка”

Директорът на Национална професионална гимназия по ветеринарна медицина “Професор д-р Димитър Димов“ обясни, че по отношение на Николай Въцов, Педагогическият съвет е наложил наказание “Предупреждение за преместване в друго училище”.

От Средно училище „Тодор Кирков” отговор не беше получен.

По неофициална информация, поведението на техният ученик Денислав Димитров е било разгледано на Педагогически съвет и е наложено наказание “Предупреждение за преместване в друго училище”.

13 коментара

  1. ПОГЛЕДНЕТЕ ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА, В КАКВА ДЪРЖАВА ЖИВЕЕМ И КАКВИ САНКЦИИ СА ПРЕДПРИЕЛИ ДИРЕКТОРИТЕ НА УЧИЛИЩАТА, ВЪЗПИТАВАЩИ ГАМЕНИТЕ ПЛАНИРАЛИ БРУТАЛНИЯ ПОБОЙ НАД РОСЕН. ИЗУМЯВАМ КАТО РОДИТЕЛ, НЕДОУМЯВАМ КАТО ЧОВЕК. ДА ТЕ ПРЕБИЯТ 6 МАЛОУМНИЦИ И ДА ПОЛУЧАТ ОТ ЕЛИТНАТА МАТЕМАТИЧЕСКА ГИМНАЗИЯ “ЗАБЕЛЕЖКА”. “ЗАБЕЛЕЖКА КАТО НЕ ГОВОРИ В ЧАС, ЗАБЕЛЕЖКА КАТО НЕ ХВЪРЛЯЙ ХАРТИЯ ПО ЗЕМЯТА, ЗАБЕЛЕЖКА КАТО ……….КАКВО – НЕ ПРЕБИВАЙ МОЛЯ НИКОГО?

  2. Демократичните и Европейски ,,ценности”,не позволяват да се наказва. Може само да се ,,подпомагат”такива ,,дечица”. Училището не разполага с друг инструментариум за въздействие. Пък и до кога то ще трябва да върши работата на много други нароили се институции и организации, че и на самите родители?

  3. Тая система е тотално сбъркана…. Ква забележка, бе г-н Директор? Ако вашето дете го пребият , забележка ли ще търсите отсреща??? Баси малоумието!!!! Да Ви кажа честно, някои ученици не Ви заслужават…. Заслужавате училищата ви да се напълнят с подобни гамени и да им търпите отвратителното отношение, породено от вашата безнаказаност!

  4. You gotta be kidding me .От това държава наистина не става.

  5. Така… Първо…. Гарван гарвану око не вади!!! Интересни различни аршини демонстрират, при положение, че побоят се води наказуемо престъпление!!!! Затова много българи вече си живеят в чужбина и трудно биха се върнали!

  6. Тезе педали дето са дали тези тежки наказания, да пребият техните деца да видя дали пак така ще мислят…..

  7. Ето как държавата „възпитава” подрастващите.

    Заради делегираните бюджети ли сте толкоз слабохарактерни или?

  8. Сериозни наказания от страна на “Педегагогически съвет”.

Comments are closed.