police2204131Двама мъже, извършили кражби на вещи, огнестрелни оръжия и боеприпаси са осъдени след внесен обвинителен акт и постигнато в съдебно заседание споразумение с Районна прокуратура  Троян, съобщават от прокуратурата.

Димитър Т. и Владислав В. са  се признали за виновни за това, че в началото на декември 2015 г. в  Троян и в с. Ломец, обл. Ловешка,  в съучастие като съизвършители, при условието на продължавано престъпление и повторност в немаловажни случаи, чрез повреждане на прегради здраво направени за защита на имот, отнели чужди движими вещи, като част от предмета на кражбата са огнестрелни оръжия и боеприпаси. Всичките вещи са на стойност 2749.60 лв.

В началото на декември 2015 г. в с. Ломец, обл. Ловешка, от двора на цех на „Поливест” ЕООД, Димитър Т. откраднал велосипед.

На 06.12.2015 г. в Троян, пред пицария „Дон Пацо” двамата отнели два градински стола за 90 лв., без съгласието на управителя и с намерение противозаконно да ги присвоят.

На 07.12.2015 г. в с. Ломец, от цех на „Поливест” ЕООД, в съучастие, чрез повреждане на прегради здраво направени за защита на имот – разбиване на врата, отнели чужди движими вещи – 26 патрона, кожен кобур /патрондаш/, ловен нож, гладкоцевна ловна пушка „Силма, гладкоцевна ловна пушка „ИЖ”, моторен трион „Щил”, цифров видеорекордер /DVR/, мобилен телефон „NOKIA”, на обща стойност 2509 лв.

Двамата са осъдени и за това, че от 07 до 15.12.2015 г., в себе си и под колони на мост на главен път Ловеч – Троян, държали огнестрелни оръжия, без да имат за това надлежно.

На Димитър Т. е наложено условно наказание от осемнадесет месеца „лишаване от свобода с изпитателен срок от три години. Владимир В. е осъден условно на десет месеца „лишаване от свобода“ за изпитателен срок от три години.

Споразуменията имат последици на влезли в сила присъди.