Двама мъже от с.Кирчево, на възраст 17 и 22 години са задържани по подозрение в извършването на грабеж

На 18 април около 15.10 часа в питейно заведение в селото двамата са нанесли удари по тялото на 50-годишен мъж от гр.Тетевен  след което са му отнели сумата от 150 лева.  Мъжете са задържани за срок от 24 часа, а част от отнетите пари са открити и изети по съответния ред. По случая е образувано досъдебно производство и работата продължава.

От 06.00 часа на 18 април до 06.00 часа днес на територията на цялата страна се проведе 24 часова операция за контрол на скоростта. Акцията е част от предприетите мерки за намаляване на пътнотранспортния травматизъм в резултат на превишена скорост и е в рамките на операцията на TISPOL, която се провежда  на територията на всички държави-членки на ЕС от 16 до 22 април.

През изминалите 24 часа точките за контрол на скоростта на територията на област Ловеч са били 25, като са установени 150 нарушения на скоростните режими. От тях 63 са регистрирани с  т.нар. камери на триноги и 87 с мобилни камери. По време на операцията е установен и един случай на движение в населено място с над 50 км/ч. и 12 други нарушения.

Целта е да се обърне внимание на водачите, че скоростта е една от основните причини за тежки ПТП.  От началото на 2018 год. На територията на ловешка област 7 човека са загубили живота си в резултат на пътно-транспортни произшествия.