wc2810141Петя Гайдарова

Драги пътници, никога не пикайте на слизане от автобуса на “автогарата” в Ябланица. Може да хванете от ебола до скорбут и без море. Не знам колко автобуса се изсипват дневно през там, но обществената тоалетна не работи….

Колкото и да е чудно от ловешките автобуси да се облекчат слизат едва двама – трима, другите явно знаят за паразитната зона и стискат до София. Ромка добродушно си отключва тоалетната в “заведението” срещу 30 стотинки на балък. Вътре /съжалявам, че не снимах/ ти трябва време да се ориентираш, защото ти люти на очите от силен удар от миризма в десятката на основата в носа ти, която сега осъзнаваш че имаш.

Бялото вътре е кафяво, кафявото черно, черното зелено, зеленото жълто. На излизана плащаш и ако си устат и направиш забележка че поне са можели да лиснат кофа вода- те кълнат, ама зверски. “Хем се изпикала, хем мрънка. Да те … Аз ще те запомня и следващия път ще видиш ти” ме кълне обло и злобно женско създание, приело се за ненаказуемо ни от закони ни от небе. /Явно институции не му влияят на самочувствието, а и отвън гледат зверски още нейни себеподобни. Какво нахалство спират и вместо само да дават пари искат и нещо- заплаха./ Последва следното, слизалите от автобуси, се питаха какъв паразит са си отнесли, останалите гледаха гордо, че са хитри. До задръстване в тунелите на Витиня, тъй като в 12 часа снегорин се сетил да чисти с поне 80 км в час/отнесе дясното странично огледало на автобуса с тази скорост, дори не му видяхме номера/.

На влизане в София жална дама не издържа и помоли шофьора да спре на бензиностанция, за да иде на тоалетна. “Често пътувам и за да не слизам на Ябланица стискам до София, изчислила съм го, обаче не бях изчислила задръстването…: Това е. Приключение. Няма виновни. Община Ябланица няма пари да поддържа общинска тоалетна, още повече че зор видяли да спрат кражбите на вода от затворената от местните ромски величия, които с вида си те заплашват, още с влизане на автобуса в автогарата гледат пътниците все едно ще ядат човешко…

7 коментара

  1. сигурна съм , че не е само в Ябланица този проблем

  2. КМЕТА Е ВИНОВЕН,НИЩО НЕ ПРАВИ ПО ПРОБЛЕМА С ЦИГАНИТЕ! НО КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ ТА НАЛИ ТЕ СИ ГО ИЗБРАХА, ЗАТОВА ЯБЛАНИЦА ЩЕ Я ЗАВЛАДЕЯТ!

  3. Представям си какво ще е след още 7 години членство в ЕС.

  4. Съвсем си е вярно…

Comments are closed.