asenavramov602161Евстати Бурнаски

Асен Аврамов е роден на 6 февруари 1941 г. в с. Каленик, Ловешка област. Поет и журналист. Член на Съюза на българските писатели писателите. Умира на 23 декември 2009 година.

„От неговите творби лъха непристореност и доброта, характерни само за щедрите сърца. Далече от шумната суета, от онази лъжепопулярност, дефилираща по салони, подиуми и площади, поетът скромно и упорито прибавя своите тревоги и вълнения в раклата на художественото слово. Той не досажда на читателя с многословие и обстоятелственост.

В много от случаите неговите миниатюрни творби звучат като афоризми, изведени от основната тъкан на идеята. Те напомнят на писани глинени съдове, умесени от българската пръст и гледжосани със синевата   на българските небеса”

 

1 коментар

  1. Познавам Асен и Елена от малка, израснала съм с Ивайло – по-големият син, години по-късно Светослав – малкият син бе художник на първата ми книга Зеница, а Асен – неин редактор. Той бе първият човек, който ме прочете и след като го направи, каза: Пиши! Асене, днес прочитам твоето стихотворение: Лека пръст…

Comments are closed.