kucheta402151Данчо Заверджиев

Уважаеми приятели, заслужават ли гражданите на Ловешка община да имат европейски приют за бездомни животни? Общинските съветници и кмета Казанджиев четири години ни казват твърдо НЕ! Харчат нашите пари, но няма кой да ги санкционира за това, че Нарушават закона! Те отказват да осигурят финансови средства, да построят с тях приют и да настанят бездомни животни в него, а това е нарушение на Закона за защита на животните § 17: „в срок до 31 декември 2015 г. общинските съвети и кметовете на общини осигуряват настаняването на безстопанствените животни в приютите по чл. 41, ал. 1”.

За това нарушение никой няма да им потърси отговорност и няма да има никакви лични санкции на хората с власт, които нарушават закона в Ловеч.

Все още вярвам, че държавата ще ни помогне с проблема с бездомните животни, но първо трябва да се организираме, обединим и поискаме от държавната власт най-сетне Ловеч да има приют за бездомни кучета .

Екзотика или лукс ли е да имаме приют за бездомни кучета? Не! От една страна имаме задължение към бездомните животни да живеят в нормални условия, а от друга спокойно децата и ние да ходим по улиците, без да се страхуваме, че ще ни нападне някое бездомно куче.

Ето защо предлагам да създадем една работна група във фейсбук за обсъждане на проблема, за да опитаме да направим нещо добро за нас, нашите деца и бездомните животни.

Разчитам на подкрепа от всички хора, да построим дом за бездомните животни, за да живеем в един по хубав и спокоен град!

10 коментара

  1. Аз съм съгласен с идеята, въпроса е дали държавата ще обърне внимание и ще прегърне нашата идея, защото всички виждат как се интересува тя за цяла Северна България (ако не всички, то поне аз виждам, сравнявайки с райони в Южна България, които посещавам).

    1. Докато не попитаме и поискаме, то няма как да знаем, дали ще ни обърне внимание или не .

  2. За кучета и котки може да. Има налице редица добри практики за общински приюти, за работа с доброволци и спонсори. Отлично впечатление имам от отношението към животните в Русе. Имаме си и производител на храни за животни… има и какво да се добави и върху какво да се работи.

  3. Твърдо се присъединявам към идеята!

  4. Данчо, кметът сега е зает да си вири голите задни части пред едни момчета на 400 км оттук, които си ги мерят. Защото всичко Мара втасала, само дето не я вчесала. Ще оправя световната политика нашият Мин Чо, ти с нек’ви помияри го занимаваш.

    1. debelaka, пак повтарям: общинските съветници и кмета отказват да си изпълняват законовите задължения и за това ще помолим държавата да направи държавен приют за бездомни животни, за сметка на държавната субсидия, която получава общината.

    2. Да го направи. Онзи ден наблюдавах как две бездомни кучета тичат през деня и лаят между Дом Преслав и общината. Тях може и на заплата да ги назначат към общинското звено. Нали не им достигат индианци.

  5. Наред с грижите, които ще се полагат за животните в приюта ще се развива и рекламна кампания за осиновяване на животно от приюта и така хората, които желаят да се грижат у дома за куче ще имат възможност безплатно да го осиновят, за разлика от определената от ловешките общински съветници такса за осиновяване – 61 лв. .Осиновените кучета ще са кастрирани, обезпаразитени, ваксинирани, с микрочип и ЕС паспорт.

  6. Идеята е да се настанят бездомните в кучета приют и там да се грижат за тях, да няма по улиците бездомни кучета и да не се допуска повече това, което се случва сега.

  7. Кинолог съм, одобрявам темата! Който има куче да си отговаря за него!Обичам животните, но тези които не се гледат, т.е. бездомните , не бива да се скитат!Трябва да се стигне до заключението , че или трябва да са в приют, или трябва да се ефтанизират и да се приключи веднъж за винаги с този въпрос!

Comments are closed.