protesttok210141Павлин Иванов

Вдигат ни тока за да продължи финансирането на крадците! Хайде да стига, а?

Няма осъден нито велик хидролог, нито шеф на АЕЦ, ТЕЦ, МЕЦ и крадец! Защо ние трябва да плащаме за грабежите? И като се вдигне тока какво?

Схемите остават същите, крадците остават същите, затварянето на очите от компетентните органи – същото. Защо аз и ти, драги читателю да плащаме яхтите, сараите, екскурзиите, скъпите офиси, новите луксозни коли, любовниците на този или онзи?

Аз не съм крал нито ток, нито жица, нито масло от трансформатор, нито получавам яки хонорари като консултант на някое ЕРП. Ти, уважаеми читателю също не си, нали?

Къде са заведените дела, къде са обвинителните актове, решените дела, осъдителните присъди и конфискуваното имущество придобито по престъпен начин? В кой точно затвор се намират крадците в бели якички? Искам да знам!

Отново ни вкарват в елементарна схема – лъжа, пропаганда, малко лустро, две яйца и случаят е приключил с нова, по-висока цена на тока! Да, но това вече не работи!

Как може лелки и чичковци в скъпи костюми да ни обясняват, че така трябвало за да се компенсирали загубите? Да не сме загубили ние нещо, а? Който е загубил енергийната система, да бъде така добър и да я намери много бързичко!

Било най-евтино в Европа! Как да обясним на родителите си пенсионери, че с мизерната си пенсия трябва да влязат в положението на банда крадци, да ги разберат видите ли и да си плащат сметките? Как да обясним, че възрастните хора не трябва да стоят на студено, за да спестят пари за лекарства? Искате да обясним на майките, че трябва да ограничат храненето на децата, щото едни чичковци и лелки си играят на политици и експерти.

Айде, прескъполатенети шефове на ДКЕВР и ЧЕЗ да направят този опит с обясненията? Не да ми чертаят цветни графики, с които да ни обясняват, че тук е най-евтино и няма за какво да хленчим чак пък толкоз.

А бе, многоуважаеми политици от всякакъв цвят, раса, вероизповедание и принадлежност, за какви предизборни програми и платформи ще ми говорите? Булшит!, както казва един мой „приятел“ от СКОРС!

Вземете се в ръце и направете така, че да има ред и да се спазват законите!

Все пак ще ви дам съвет за една малка, проста и работеща програма, с която ви гарантирам, че ще спечелите всички избори и то със смазваща преднина:

  1. Всички престъпници в затвора
  2. Конфискация на цялото им имущество
  3. Тотална лустрация
  4. Преследване на всеки злоупотребил с власт и средства до дупка

 

Ако не намерите начин да изпълните тази малка и проста програмка, честите избори ще са най-малкият проблем!

12 коментара

  1. Не само че ще продължаваме да им плащаме схемите, докато си веят байряка, ами и ще робуваме на крадците за по 250лв, ще измираме като пилци в заводите им и ще се давим в домовете си, докато се чудим как да фотосинтезираме за да им пълним мазните ненаситни алчни гуши.
    Утре е поредния ден на траур – няма невинни

  2. Пеевски, хубава реч и понеже съм тъп и за радост ми личи, питам. Няма да гласувам, разбрах. Вместо мен гласуват ДПС, БСП, Атака, ГЕРБ, РБ, АБВ и т.н. Знаеш, че е обществена тайна мащаба на купуването на гласове за поне две от партиите. Толкова много пари са излети за тях, че нямам думи.
    какъв ще е резултата ако не отидем да гласуваме, съобразявайки се с горните факти?

    1. Бивши атакисти свирят на Дудук. Ниска избирателна активност – висок процент “уреден” вот.

    2. Питанка, въпросът отдавна не е дали да се гласува или не. Въпросът отдавна е – като гласувахте 25 години, защо днес сме на това дередже. А въпросът на въпросите е – искате ли да станете съучастници на политическата мафия. С вас или без вас – все тая – имат близо 2 милиона мъртви гласове /вж Гр.Лилов/, имат близо милион цигани и всекаква продажна сган която сия купуваш срещу 50-на лева, ина и нискочели примати, които са като кучетата на Павлов. Какъв вот, каква активност, какви 5 лева. Резултатите са известни още преди самите избори.

      А като стана дума за нискочелите примати – те обикновено говорят за “уреден вот” при ниската избирателна активност. Само че на този примат едва ли му е ясно какво изобщо означава “уреден вот” и как се “урежда”, А и след като има такъв вот – някой да ми каже от 1990-та до днес да е имало избори без “уреден вот”, независимо процента на гласувалите. Можете да стартирате с онези 700 000 гласа, които ги прекараха предимно през северозападна България в началото на 90-те и които Жабата се отказа да се касират. Минете през “недостигащия” половин процент на Крадлив Симо и НДСВ и свършете с “изравнените” проценти Герб+Атака и БСП+ДПС. Толкова интересни “странности”. Ако искат – минете и през резултатите на ДПС от миналата година, където съвсем случайно си “изгубиха” 50% от вота в област Ловеч за последните 25 години и къде отиде този вот.

      И последно – вие по Конституция имате правото да НЕ гласувате. Обикновено това ПРАВО се ползва когато няма за кого или когато си срещу всички и не искаш да им ставаш съучастник.

      Някога замисляли ли сте се – защо на НЕ гласуващите не се дава думата /както сега се дава по БНТ САМО на кандидатите/ – да обяснят и те своята позиция? А това са около 40% от пълноправните хора с права да гласуват или не.

      На колко въпроса мислите биха ми отговорили Нанков, Горов, Маринова и останалите “политици”, които в огромната си част никой не познава и никой не е виждал МЕЖДУ изборите. То не, че и останалите сме ги виждали. Гледали ли сте “Мълчанието на агнетата”? То това няма да бъде като смешните им “интервюта”, където сами си задават въпроси и сами си отговарят 🙂

      Както и да е!

    3. Модераторите трябва да слагат “платена публикация, купуването и продаването на гласове е престъпление” след всеки пост на Илиянчо. Да се знае как заработва сребърниците и налива водица в мелничката на родния Капут (и ДПС).

  3. А ще посегнем ли и на чичовците,собственизи на ВЕИ?!

  4. Г-н Иванов, адмирации за статията ви и за честната и достойна позиция!

    Има един въпрос, на който нито един от кандидатите за народни представители плюс политическите им парламентарно-изгонени партии бягат като “дявол от тамян” и мълчат като “комунист на разпит”. Това е умопомрачаващата субсидия, която управляващата мафия, независимо от моментния си цвят” плаща от кървавите данъци на хората на производителите на “зелена енергия”.

    Нека се спрем на “малката” субсидия от 300 лева за мгвч и да я сравним с цената на ел.енергията от АЕЦ Козлудуй, която е около 50 лв /петдесет лева/ за мгвч. В тези 50 лв влиза всичко – заплати, издръжка, ремонт, ядрено гориво и т.н. Какво влиза в тези 300 лева – НИЩО! Това е подарък от управленската Мафия за неовластените мафиоти, които пък мафиоти възпроизвеждат политическата и управленска Мафия. Това обаче не е всичко. В крайна сметка един мгвч “зелена енергия” се плаща от НЕК за 800 лева. Т.е. – имаме една разлика от 500 лева, която би следвало да е производствената цена и то , забележете – явно на загуба, защото държавата субсидира с още 300 лева.

    Хайде сега някой да ми обясни и да докаже тази производствена цена от 500 лева на мгвч при една фотоволтаична централа.

    За сведение на Идиотите, които след два дена отново ще овластят Мафията – в Испания държавната субсидия е 0,00 евро/мгвч. Проверете си сами колко е тази субсидия в другите държави. Проверете си сами колко в крайна сметка струва един мгвч “зелена енергия” в същите държави. После идете да гласувате. А след като гласувате – никой няма да ви упрекне, че след това сте се гръмнали.

    След като 3 дена преди изборите ви вдигат цената на тока – няма ли да разберете най-после, че на никой не му пука за тези т.нар. “избори” и че вашият глас няма никакво значение за никого, освен да им направите кефа, защото гласувайки – вие на практика им благодарите за поредната гавра с цената на тока.

    Е, ставате им и съучастници!

    1. Пеевски,адмираций за анализа,но забрави едно нещо наречено НАЦИОНАЛНО ИКОНОМИЧЕСКО ПРЕДАТЕЛСТВО- продажбата на енергийната ни система на чужденци-ако това не е предателство подготвено от БСП(БКП)здраве му кажи!!!Защо има толкова “пиявици”на народни пари в енергийната система-може ли да отговори някой?Графиката за цените на тока изготвена в презентацията на ДЕКЕВАр защо не съпостави и приходите на населението или искат да се върнем към газената ланпа и мангала?Това е енергиенГЕНОЦИД!!! КОгато народа възропта,започнаха намеците за режим на тока и аварийни ситуаций(Както по татово време.)Защо по цялата верига на доставката на ел.енергия не се въвеждат икономий(Ще има ли доблест,някой да ни запознае с реалните заплати получавани в системата)Защо потребителя трябва да плаща скъпата зелена енергия-пазарната икономика диктува-искаш копуваш,а не принуждавамете да купуваш-това си е жив рекет,ако не го разбирате-последния да огаси лампата!!!

    2. Избирател, напълно сте прав. То в енергетиката където да пипнеш, все е страшно и смърди на престъпления, корупция и национално предателство. Да си дадеш енергетиката на чужди компании, някои от които държавни – просто нямам думи. Каква приватизация, какви 5 лева. Това би следвало да се третира като анексиране, подобно на държавните територии. И това не е само енергиен ГЕНОЦИД. Това е част от някакъв план /примерно на Ран и Ът/ за изтребление на българите. Още преди 20 години бяха написали, че трябва да останем някъде 3-4 милиона. Даже една посланичка от велика сила си го каза в прав текст – за какво сте ни повече от 4 милиона?

  5. Върнете Боко герберасткия комунистически боклук и гледайте какво ще става. Не че има разлика с другите, ама тоя си е поставил за цел да срине каквото е оставило.

    Така нареждат еврейските им господари – ТОТАЛЕН ГЕНОЦИД.

    1. А дали е останало нещо за крадене след Орешарски, Чобанов и сие, след ДПС, БСП и Атака, не казваш. И не ти е виновна европата, а тъпотата на тези българи които се продават за стотинки

  6. Нека ви,малко са ви десет процента на всички,които с гласовете си докараха на власт и пак се канят да я върнат,олигархията и монополите.При Борисов ЕВН си имаха министър / Трайчо Трайков /,сега си имат цял ДКЕВР.Решението беше предложено от кабинета Орешарски – 20 процента данък върху печалбите на ВЕИ.Тогава цялата мафия скочи и недоразумението Плевнелиев наложи вето на закона ЗАЩО ? Защото се бърка в джоба на Цветелина Бориславова и Иво Прокопиев.Апропо няма да е само 10 процента,не се заблуждавайте.Стринката шеф на ДКЕВР отрито говори за 50 процента – тичайте в неделя всички,пълнете им гушите,лошото е,че покрай вашата простотия плащаме всички.

Comments are closed.