Благотворителната инициатива – „Дари картичка – напиши история”, е в полза на Регионална библиотека „Проф. Б. Цонев” за обогатяване на краеведския фонд с картички и снимки от Ловеч и Ловешко. Интерес за отдел „Краезнание” представляват фотографии от Ловеч; изобразяващи ловешкия бит и етнография; картички с рисунки; панорамни картички или снимки, представящи лица и събития с обществено значение, развлечения; градски забележителности и променящия се облик на града. Картичките и снимките, които могат да се групират по тематичен и географски признак, са представителни не само за района на Ловеч и Ловешко, но и в национален план, което ги прави важен за проучване материал.
Регионална библиотека „Проф. Беню Цонев” и в частност сектор „Краезнание” приема идеята за достъпност на книжовно-документалното наследство за поколенията чрез дигитализация и създаване на дигитални колекции.
Основна цел е създаване на дигитално съдържание с цел опазване на книжовното културно наследство на Ловешкия край и осигуряване на неограничен достъп до знание и култура.
Картичките и фотографиите се събират в отдел „Краезнание”.
Тел. за контакти: 068/ 601 381, вътр.26