redforce28071316Павлин Иванов

В събота социалистите отбелязаха за 122-ри път Рожден ден! Както се казва – Честито!

Толкова алени знамена, червени тениски, пайнерски връзки, лозунги, транспаранти, кърпи за лявя китка, също и за дясна, абе … червеното се лее из ведро, а Бузлуджа, ах Бузлуджа, чака ли чака Земята да започне да отброява 9, 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, и заветният СТАРТ, но и този път повреда в навигацията и цялата червена прогресивна общност, пак хартиса.

Като казах навигация и се сетих как навигирах до сайта на БСП, но се оказа затворен. Три дни ни вопъл, ни стон.

Мъдри хора тези социалисти, ей! Ама и стиснати! Всичките 55 000 се изнесли на Бузлуджа и началниците затворили сайта. Скъп ток, няма да плащат на монополистите за нищо, така де. Кой ще чете, като всички могат да слушат най-първите другари на живо, онлайн, очи в очи да се видят. Сайт не им требе.

redforce28071314Но да се върна на темата. Гледам по телевизията как се леят сърпове, чукове и звезди от ливадата под чинията. Казах си, ето, въпреки протестите и негативната аура на протестиращите, чугунолеярната промишленост ще се събуди. Я да сметнем – 28 области, 264 общини, над 5300 населени места. Колко сърпове, чукове и звезди ще трябват. Хиляди, да не кажа милиони! А да не говорим колко червена боя, коприна и хасе. Ето от къде ще дойдат и работните места, за които още преди изборите и другаря Станишев и неговият наместник в Ловеч, другаря Горов обещаваха смело!

Сещам се и за друго. Баси,  само като си представя Делян Пеевски с червена връзка и бяла ризка.. или онзи симпатичен човек и по съвместителство – министър Чобанов, как пита: “С какво правителството е провокирало станалото?”, визирайки някакви хора, моткащи се безцелно около Парламента, думкащи не в такт и скандиращи политически некоректни клишета..  Аха да ми стане смешно, но ловешката ми съобразителност надделява и хуквам да си търся алена връзка.

redforce28071321Спомням си когато бях млад (бел.р. –иде ми да кажа меринджей, но няма!) ученик и носих червена връзка. Ехх, какви неща правихме тогава! Пайнерското движение играеше по стадионите в класи по-добри композиции от днешните деца на Ким Чен-ун в Северна Корея, ходеше бодро по манифестации и ентусиазирано скандираше,  правеше Тимуровси команди и се радваше диво на всяка опашка за банани, защото значи беше дошла Нова година! Какви времена само!

Днес всичко е различно. Спомените са избледнели, добре че има някакви чичковци, които са си сложили червените връзки, за да мога нагледно да обясня на децата си нагледно, какво е това комунизъм, социализъм и защо, онези лошите от площадите, платените, викат „червени боклуци“.

И в заключение, не мога да не обърна внимание на Мая! Ах, тази Мая!

redforce28071318Когато видях на гърдите й върху палавото потниче, изпълненият със съдържание надпис „Шанс за Орешарски“ и си представих нашите съветнички от БСП с тази същата униформа, на момента седнах да пиша предложение до Председател Тихолов и кмета Казанджиев за въвеждане на дрескод за влизане в Общината и в залата на Общински съвет.

Нека тогава да видим, ще влизат ли по цял ден досадници в бялата сграда в центъра на Ловеч!

А нека тези, които влизат с униформа да знаят, че са наследници на 122 години съдържателна история – терористични актове, партизанско движение, Народен съд, национализация, бой, колективизация, бой, ТКЗС, бой, 16-та Република на СССР, лагерите Слънчев бряг, Белене, другарите Луканов, Виденов..  

Не разбирам само, от къде тези хора черпят сили и гордост и заявят смело „България на хората“, а когато хората си поискат Българията, социалистите теглят милиарди и рестартират АЕЦ и се правят на сибирски вълци и вият ли вият БеСеПе, Бе Се Пе, Бе ..

Чудна работа е това пайнерское движение

3 коментара

  1. “Тази подкрепа легитимира БСП в този диалог. Очевидно от Бузлуджа е ясно, че има едни граждани, които не ни искат, но има и граждани, които ни искат, което променя формата на диалога. Това не означава, че ние имаме право да не водим диалог и с другите граждани, както и с другите политически сили. Така че диалогът, който ние сме длъжни да проведем в обществото в никакъв случай не се е променил като форма и продължаваме да търсим начин да говорим с протестиращите на жълтите павета. Трудно си го представям, защото те не излъчват някаква форма на лидерство, която да започне разговори и те имат основно категорични изисквания, които са неприемливи“ Антон Кутев

Comments are closed.