17-годишната Дамяна Петкова е новата Кралица на Ловеч в осмото издание на конкурса за красота „Момиче Ловеч“, който се проведе в Драматичния театър с изключителната подкрепа на Община Ловеч. Събитието бе продуцирано от агенция „Глори” и „A.G.A. Entertainment“. С набраните средства от символичния вход ще бъде подпомогнато закритото жилище за лица с умствена изостаналост.
В конкурса взеха участие 16 девойки, които бяха оценявани от 16 членно жури в което личаха имената на три прелестни миски от различни конкурси.

Това бяха миналогодишната победителка в „Момиче Ловеч” – Габриела Крекманова, носителката на титлата „Мис Славната България” за 2018 година – Стефани Аргирова и „Мис Модел на България” – Елнар Ахмед. по-открояващи се лица в журито бяха представителя на Община Ловеч д-р Димитър Димитров, композиторът Камен Николов, музикалната педагожка Юлияна Близнакова, младият хореограф Кристиян Костов, певецът Пламен Денев, фотографът Петър Петров и други.
Участничките се представиха пред публиката в четири тура, а журито във всеки един тур оценяваше с оценки от 1 до 10 момичетата като накрая тези оценки бяха събрани като общ сбор и на база протоколите на журиращите се оформи крайното класиране в конкурса. Най-много точки събра очарователната Дамяна Петкова /496 т./ и заслужено тя стана новата Кралица на Ловеч за 2018 год. След нея като първа подгласничка се нареди Ивана Иванова /380 т./, втора подгласничка стана Синди Илиева /346 т./, по регламент бяха предвидени две трети подгласнички и това бяха Татяна Памукчиева /342 т./ и Ивет Касъмова /338 т./, която бе избрана и за лице на Община Ловеч.
По традиция в изявите на агенция „Глори” бе изпълнен и родният химн, който изправи публиката на крака. Водещи на това събитие бяха радиожурналистът Вальо Красимиров и актьорът Явор Костов.

В програмата се включиха изпълнителите Пламен Денев, носителката на много международни награди Десислава Бешкова, както и младите певци Тоня Борисова, Вяра Хараламбиева и Ювелия Биралиева. В конкурсът бяха раздадени общо 35 ленти, а шоу спектакъла продължи над 120 минути и събра доста млади хора на това събитие, които бяха почерпени вече по традиция за този конкурс с ароматно кафе от генералните спонсори от Юнион Вендинг.

Партньори, спонсори и организатори избираха участнички, които се окичваха с ленти и награди. Победителката Дамяна Петкове освен разкошната корона, получи и правото да участва в големия финал на Националния конкурс „Мис Славната България 2019“, който се подготвя да се проведе в Несебър през юни. Втората Подгласничка Синди Илиева пък ще представи Ловеч в Националния конкурс „Мис Македонско девойче“ в София след няколко седмици.

Призьорките получиха и специални подаръци от винарска изба „Ейнджълс Естейт“ и торти от сладкарска къща „Фаворит“. За всички участнички имаше грамоти, цветя от магазин „Рай”, ваучери от „Рефреш”.

Ето и разпределението на призовете в конкурса:

МОМИЧЕ НА ПУБЛИКАТА – Гюлтян Селяйдинова
МИС АРТИСТИЧНОСТ – Зорница Ивова
МИС ЕЛЕГАНТНОСТ – Памела Андерсън
МИС ГРАЦИЯ – Ивана Иванова
МИС ФОТОГЕНИЧНОСТ – Гюлтян Селяйдинова
Мис ИНТЕРНЕТ – Тереза Колева
Лице на www.agencyglory.com – Синди Илиева
Лице на Ей Си холдинг – Теодора Балабанова
Лице на Sky Computers – Татяна Памукчиева
Лице на Галин Ганев – Ивана Иванова
Лице на Design studio New Refresh – Ивана Иванова
Лице на KONOV Entertainment – Йоли Йорданова
Лице на Cafe The Red – Беатрис Стоянова
Лице на Jully Art – Дамяна Петкова
Лице на ФАВОРИТ – Тереза Колева
Лице на Кафе Iron FE-26 – Ивет Касъмова
Лице на Jobex Bulgaria – Янислава Аспарухова
Лице на пицария АРСИС – Синди Илиева
Лице на Премиум фууд България – Ирина Филипова
Лице на Топливо-инвест– Симона Ангелова
Лице на Хоризонт-Иванов – Злателина Мойнова
Лице на Laura Fitness & Relax – Ивет Касъмова
Лице на night club ILIT – Памела Андерсън
Лице на Union Vending – Ивет Касъмова
Лице на Eli Fashion – Гюлтян Селяйдинова
Лице на ХЪМФРИ – Памела Андерсън
Лице на ПЕРЛИТА – Теодора Балабанова
Лице на ОБЩИНА ЛОВЕЧ – Ивет Касъмова
Лице на A.G.A. Entertainment – Ивет Касъмова
Лице на Агенция „Глори“ – Теодора Балабанова

III ПОДГЛАСНИЧКА – ИВЕТ КАСЪМОВА
III ПОДГЛАСНИЧКА – ТАТЯНА ПАМУКЧИЕВА
II ПОДГЛАСНИЧКА – СИНДИ ИЛИЕВА
I ПОДГЛАСНИЧКА – ИВАНА ИВАНОВА

ПОБЕДИТЕЛКА – ДАМЯНА ПЕТКОВА

40 коментара

  1. Какви другарки имаше на времето в Ловеч сега явно няма от какво да се избира …… това е проблема да ли е хубава или не няма значение важното е че девоичето е младо , що то след някоя година ще някоя млада баба мис Ловеч поради липса на млади кадри

  2. Явно всички сте Пенелопе Круз и Хавиер Бардем и сте седнали да пишете момичето, какво е и що е? Да сте се явили вие щом се имате за някакъв критерии за красота?

Comments are closed.