koj2111141Павлин Иванов

Граждани попитаха „Ловеч днес“, дали КОЙ е вече в Ловеч? Отговорът на този въпрос ще стане ясен в понеделник, на редовния брифинг при кмета Казанджиев. Засега, можем само да предполагаме.

На „колелото“ е поставен от няколко дни павилион с характерните цветове на българска верига будки. Кой е собственик и как е поставил съоръжението, към този момент не знаем.

Това, което знаем е, че от декември 2012 година, договорите за наем за почти всички поставени преместваеми обекти на територията на град Ловеч са изтекли. 2 (две) години, кмета Казанджиев НЕ обявява търгове за наем. За причината и съображенията му, можем единствено да гадаем и да правим изводи по косвени факти.

Досега, няма нито логично, нито изобщо някакво обяснение на желязното нежелание на Казанджиев да стартира търговете. Периода от две години е прекалено дълъг за десетките ловчалии, наематели на обекти, през което време, те не знаят какво ще се случи с техния малък бизнес.

Очевидно е, че причините за необявяването на търговете от страна на кмета Казанджиев трябва да изключително основателни.

Но все пак, да се върнем към конкретният обект, който беше поставен преди дни. Очевидно е, че той е поставен без разрешение или ако има такова, издалият го, ще трябва да понесе сериозна отговорност.

Има два варианта. Или някой в Ловеч драстично нарушава процедурите и прави каквото си иска. Или това е станалото с официалното или неофициално разрешение на Община Ловеч, въпреки че, няма обявен търг, няма абсолютно никаква юридическа възможност легално да се получи разрешение за поставяне на преместваем обект на територията на град Ловеч.

Остават съмненията, дали коалиционният партньор на кмета Казанджиев не помага скрито за идването на КОЙ в областния град.

В понеделник очаквайте подробна информация за становището на ловешкия кмет Минчо Казанджиев.

25 коментара

  1. Павлинчо-инмтриганта, сега разбра ли на кого е тая будка или още не си. Аман от твоите глупосити, мисля че е редно едно извинение към засегнатите от теб хора.

    1. Author

      Уважаеми г-н Георгиев или както и да се казвате, следващият понеделник кмета на община Ловеч Минчо Казанджиев обеща да предостави информация за това, на кого е въпросната будка, има ли разрешение за поставяне и т.н.. Веднага след като той я оповести, информацията ще бъде публикувана.
      Разбирам нетърпението ви, но няма как по-бързо от кмета да намеря истината.
      Ще си позволя да наблегна на нуждата от четене на всичко, не само на заглавието.

      Павлин Иванов
      “Ловеч днес”

  2. Абе хора ,вие не разбирате ли ,че тук става на въпрос ,че за едни може – за други не! Ако ще за кебапчета да е, въпросът е с какво разрешение или КОЙ го е разрешил ,след като по наредба трябва да има търг за мястото !!? И следващият въпрос КОЙ е този въпросният г-н на който е рашрешени или той не признава законите и прави каквото си иска ! В това е въпросът !

  3. Кой, кой, кой, … ??? Че казва ли ти някой, пък и смее ли да пита човек???

  4. …. едва ли ако беше влязъл в магазина за цигари да попиташ, какви ще са съседите им .. щяха да те излъжат … явно активността на журналистите в наше село не е по различна от активността на общинарите !!!

    1. От къде толкова акъл да отиде да пита. Или пък може и да е ходил и да не му е харесал отговора. Важното за Павлинчо е да се пишат простотии иначе няма кой да го чете, все пак няма по – клюкарски сайт от този.

  5. Павлине, ти избухна за пореден път. . . . мисля да преустановя посещаването на сайта ти . . .

  6. Да не е този с фалшивите екотакси?

    От ОДМВР Ловеч съобщават, че в сектор „ПИП“- ОДМВР Ловеч е получена информация за съставени и използвани пред сектор „Пътна Полиция“- ОДМВР Ловеч неистински частни документи – екотакси за МПС.

    За времето от 16.00 ч. до 20.15 часа на 13.03.2013 г. в гр. Ловеч съвместно от служители на отдел „Криминална полиция“ и сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР Ловеч е извършена проверка в офис с регионален мениджър – Х. Ж. 47-годишен от гр. Ловеч.

    В резултат е образувано досъдебно производство по описа на ОДМВР Ловеч, в хода на което са иззети документи относими към инкриминираната дейност. Работата по случая продължава.

    http://lovechtoday.eu/%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D0%BE%D0%BB%D0%B8%D1%86%D0%B8%D1%8F-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BA%D1%80%D0%B8-47-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%88%D0%BD%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D1%85/

    1. Май е точно този .

  7. Нямам думи за наглото поведение на този човек !

  8. Е на какво основание някой ще мести ей така нещо и то при факта ,че по наредба от Общината това е незаконно ? И кой е този Форка , че да си позволява нещо , за което други хора чакат две години ? Кое този ? И в такъв случай за него как общината дава разрешение ???

    1. Кой е пък тоя Форката?

  9. Май никой не разбра какво казва Павлин !! Как е възможно в тази община за едни да може , а за други не може ? Защо едни хора две /2/ години да чакат търг за мястото от където хранят семейството си , а други днес решават ,че им трябва това място и хоп…. то е тяхно !!!! На какво основание драги общински служители и Ти драги ми г-н Казанджиев ?

    1. Author

      Моля, не се учудвайте. Всички разбират много добре, но част от “неразбиращите” си имат своя кауза, която защитават всеки път, когато има публикация свързана с нарушения допуснати от кметската администрация, независимо колко са очевидни те.

      Павлин Иванов
      “Ловеч днес”

  10. Кво толкова има в едни павилиони за вестници и цигари,хора с болни мозъци.Ами всички гербаджииски градове са заляти от Лафка.В София е пълно навсякъде,значи ли това,че Пеевски бута на Фандъкова ? В 14 областни града Лафка се е настанила трайно,пък какво,да не са умряли.Виж,ако Б.Б направи верига павилиони за цигари,не бих посмял да купувам – току виж,освен тютюн,в тях да има и друго

    1. Author

      Уважаеми Анонимен, в един павилион няма нищо по различно то това в друг павилион. Факт. Същото е и с банките. В тях трябва да има пари.
      Проблемът е, че когато всички процеси са много, много далеч извън правилата, процедурите, законите, се оказва, че всички плащаме. Лично на мен, това не ми допада.
      Проблемът с павилионите в Ловеч е описан многократно в “Ловеч днес”. Може да използвате търсачката за да се осведомите.
      Към днешна дата, от две години насам, няма търг за преместваеми съоръжения. За никого! И когато някой сложи свой търговски обект някъде в границите на града, това означава, че този някой не е случаен и най-вероятно се ползва с протекции.
      Лично на мен това също не ми допада, защото смятам, че законите и правилата са за абсолютно всички.
      Ако вие нямате проблем с това, разбирам. Но аз имам и като медия, ангажирана с интересите на гражданите на град Ловеч, оповестявам един видим факт и изразявам съмнения на база факти. Това е.
      Надявам се, че бях изчерпателен

      Павлин Иванов
      “Ловеч днес”

    2. Аха! Значи началник за павилиончета ще драскаш ама за храма на сатаната …..

  11. Павлинчо и ти имаш характерен цвят на умен човек но не смея да го твърдя защото не съм го простил. Като проверя ще ти кажа 🙂

  12. ОТ САМИТЕ НАС ЗАВИСИ ОТ КОГО ЩЕ СИ КУПУВАМЕ ВАФЛИ,ЦИГАРИ И КАФЕ!ДАЛИ ЩЕ ПЪЛНИМ КАСАТА НА ДПС И ГУШАТА НА СВИНЯТА!!

  13. Дали 10 е вече тука…?

    1. Дали пък тъпи и заядливи коментари да не бъдат изтривани?

  14. Ми изчакай да разбереш пък тогава пиши

Comments are closed.