ezikova2808121Христина Бочева Димитрова

За трета поредна година ученик от ГЧЕ „Екзарх Йосиф I”-  Ловеч получава стипендия за едномесечен престой в Германия, печелейки призово място на  Олимпиадата по немски език, която се  организира от Службата за педагогически обмен /PAD/ при Консултативния отдел към посолството на Федерална Република Германия в сътрудничество с МОМН.

В олимпиадата участват ученици от 10 клас – чуждоезиков профил – немски език от цялата страна. От учениците се изискваше разработка на проект по различни теми. Представени бяха над 300 проекта . Сред тях бяха и проектите на Деница Илиева  и Йоана Кръстева,  ученички от 10  клас в  ГЧЕ „Екзарх Йосиф I” .

До втория кръг на олимпиадата  бяха допуснати 32 ученика. Сред тях беше и проектът на Деница Илиева на тема: „ Личности-  Вернер Форсман- открил директния път към сърцето”.  Ученичката защити блестящо проекта си на немски език и в крайното класиране се нареди сред най-добрите 15 ученика в България.  Тя спечели стипендия за едномесечен престой и обучение в Германия.

С този успех  ГЧЕ „Екзарх Йосиф I”  в Ловеч отново доказа, че е  едно от най-добрите учебни заведени  я в страната за изучаване на немски език. За успеха на Деница допринесоха нейните преподаватели по немски език и помощта на миналогодишния победител в тази олимпиада Валентин Минков.