baakov1006141PFC Litex

Лично почетният президент на Литекс Гриша Ганчев дойде да представи новия треньор на клуба Красимир Балъков. Босът на „оранжевите“ му връчи фланелка с N:1 и сподели, че целта пред тима ще бъде едно от първите три места, както и развиване на българските играчи.

„Не го убедих много бързо, но общо-взето съвпаднаха ни целите. Има голямо желание да предаде своя опит и знание на тези млади футболисти, защото той е икона в нашия футбол. Помните колко радости ни донесоха тези момчета. Ние винаги трябва да се стремим да гоним по-големи цели.Договорът на треньора е за 2 години, защото той така пожела“, каза босът на тима.

„Ние сме страхотно доволни и от треньорите преди него, забележки нямаме, но не мисля, че треньорът Балъков е по-слаб от треньорите Стоичков и Пенев. От златното ни поколение само двама са в идеалния отбор на световното, само Христо Стоичков

и Красимир Балъков. Другите, например, не искат да работят във футбола. Щеше да е хубаво и един Туньо да застане на линията. Докато гледам западните отбори, Ван Бронхортст сега е помощник, а до преди два дни игра. Дано скоро да имаме и втора Златна топка, но не вярвам скоро да се случи това.“

„Имаме концепция и ще развиваме български играчи. Сигурно ще вземе още две момчета, за да подсилим състава, но ние сме българи и ще развиваме българите. Аз не се занимава със селекция, дойдох да изкажа личното си уважение към Красимир Балъков – като спортист, личност и като треньор. Аз съм фен на това поколение и ще остана такъв до края на живота си. Те са ми донесли такова удоволствие.Ние трябва да използваме потенциала, който имаме в България. Всичко се отрича тук, големите имена, всичко е негативно. Аз съм сигурен, че Балъков ще свърши работа“, коментира още Гриша Ганчев.

1 коментар

  1. Искам да виждам на терена Десподов и Минчев, а не Косоко. Не ми харесаха първите новини от новия сезон.

Comments are closed.