obsajdanestomatol1501155-1Павлин Иванов

Вчера, в претъпканата зала 109 на дом „Преслав“, яростно защитаваното от кмета Казанджиев и подкрепено единствено от зависими от него хора, намерение за продажбата на Стоматологията срещна сериозен отпор!

Нещо повече, предварително подготвените и доведени клакьори, кметски хора, потвърдиха една азбучна истина – „С каквито се събереш, такъв ставаш!“. Посредствеността не може да надскочи сама себе си. Когато избягваш нормалните, мислещи и работещи честно хора, а се обграждаш със зависими и неподготвени иманяри, резултата е много, много тъжен.

На дискусията бяха оборени всички лъжи и манипулации направени от Казанджиев и шепата му останали зависими приближени. В типичен стил, още първото изречение за финансовите данни оповестени от Казанджиев беше откровена лъжа, което по-късно беше признато и от самия него.

obsajdanestomatol15011510Но не смятам да разказвам кой какво каза, защото почти всички изказвания на обсъждането преповториха написаното през последните месеци в „Ловеч днес“.

Фактите, аргументите, лъжите и манипулациите на „подготвените“ от кмета Казанджиев бяха същите, които троловете му писаха и тук. Всеки интересуващ се от темата ги е прочел.

 

Ясно е, че сградата на Стоматологията няма да се продава, само заради прищяваката на един самозабравил и живеещ в друга реалност кмет! И не заради нещо друго, а поради факта, че обществото се събуди и разумът надделява над посредствеността и зависимостите.

 

obsajdanestomatol1501156Но страшното е да виждаш, как емблематичните лица в сферата на ловешкият бизнес и политика потъват в столовете си, скрити зад гърбовете на хората. Смешно е да видиш снишаването на шефа на ВиК Ловеч, дошъл с кохорта наперени съветници от кметската партия уж да подкрепят своя началник, но в последствие, искащи да потънат в земята от безпомощност. Криещ се зад гърбовете на хората „Почетен гражданин на Ловеч“, агент на ДС … Жалка картинка!

 

Вчерашното публично обсъждане на бъдещето на Стоматологията може да се разглежда като разрез на обществените отношения. Всеки, който присъства, стига да бъде поне малко честен със себе си и ако разбира се разполага със способност за анализ, може да го потвърди.

 

Дискусията нагледно представи идеалният образ на разделеното ни общество – зависимите, нечистоплътни и за съжаление използвани за „пушечно месо“ хора срещу обществото.

Обсъждането за пореден път показа до болка познатото ни – доведени насила хорица, сложени им в устата думи, които те дори не осъзнават, неистова амбиция да услужат на Началника, но изглеждащи много, много гротескно, защото просто не познават материята и самите факти.

 

На вчерашното обсъждане официално беше поставен началото на края на 12 годишното разрушително управление на Минчо Казанджиев и на неговите близки приятели, които видимо стават все по-малко, но за сметка на това, все по-неразбиращи какво точно става около тях!

В Ловеч има интелигентни и нормални хора. За моя радост и за съжаление на кмета реформатор, те не са малко! Те вече не се притесняват от медийно наложеното през годините величие на една партия и нейните първи мъже и жени.

Мачът отива към приключване!

19 коментара

  1. Викове до небесата заради частния интерес на шепа хора,при които си плащаш като поп,без да ти издадат никакъв документ,плащат наем колкото половин пломба и доят касата като за последно.Не ми е работа,ама що и те да не си плащат свободен наем ?В останалите градове зъболекарите все в общински сгради ли са ?

    1. Анонимен ти мислиш ли с главата си въобще. Помисли малко и тогава пиши. Ако отидеш да живееш на квартира кой ще определи наема? Хазаина или ти ще определиш цената?

    2. В случая хазяинът продава квартирата и те оставя на улицата. Размерът на наема е за отвличане на вниманието.

  2. Кучетата си лаят,кервана си върви.Въпрос на време е кога ще я продадат.Да му мислят малкото останали хора в Ловеч.То пък кой ли го е еня за тях?!

  3. Колкото и злоба да лее този сайт,Корнелия няма да я избере никой.Голяма част от придобилата патологични нюанси злоба на този болен мозък идва от осъзнаването на този факт.А че Казанджиев трябва да си ходи,факт.То и той може да не е кмет,ама и това ако е журналистика,здраве му кажи.

    1. Author

      Фактите не са нито добри, нито лоши. Те просто са факти и това им е достатъчно. Относно тъй наречената жОрналистика, трябва да се чете малко повече, преди да се коментира. Има фундаментална разлика между НОВИНА и КОМЕНТАР. Има лични позиции, които авторът подписва с името си, защото това са негови мисли, тези, разсъждения, аргументи.
      Коментарите и позициите няма как да са обективни, защото това не е в същността им. Да, те почиват на факти, но са лична интерпретация на пищещият с името си.
      Надявам се да съм много ясен и изчерпателен, г-н Ч……..в

      Ако имате празнини, нещо ви се губи или ви е неясно, на ваше разположение съм

      И да, изразявам собственото си мнение, подписано с моето име. Дали ви харесва или не, честно казано, изобщо не ме касае!

      Павлин Иванов
      “Ловеч днес”

    2. Щом като иде реч за иманяри, ето какво трябва да се знае:
      Единственият иманяр – в буквалния смисъл на думата сред присъстващите – е Заверджиев. Който не вярва, нека да изиска по ЗДОИ информация от полицията за иманярските злоупотреби преди години на този възбуден гражданин, когото някой удобно държи на юларче и му хвърля хлебец, за да не спи.
      В този случай със стоматологията обаче прави само комичен опит да защити като Матросов на амбразурата личното желание и най-вече личен интерес само на една персона .

    3. Правото за свободно изразяване на мнение на първо място е задължение за поемане на лична отговорност за изразеното мнение. По принцип тук не коментирам неистини написани по мой адрес от хора, които са анонимни, защото закона не ми дава право да се защитя от анонимна клевета. Ако някой има данни и доказателства за извършени от мен нарушения на закона е в правото си да сезира съответните органи или да ги оповести с името си и така да поеме отговорност, както аз съм я поел с моите публични изяви и сигнали, които пиша. Ето защо, клевети, обиди, манипулации и провокации написани по мой адрес от анонимници не коментирам и не отговарям.

  4. Airis, похвала и респект за сериозния анализ на ситуацията около този обществено значим въпрос!

  5. От цялото обсъждане стана ясно:
    1.Инвеститора го нямаше, за да обясни какво и защо възнамерява да прави точно в тази сграда /в абсолютния център на града/, разчитайки че има кой да защити интересите му
    2.Множеството присъстващи бяха против продажбата
    3.Кмета идея си няма как да се измъкне от тази ситуация с “намерението”
    4.Отстоявайки правата на инвеститора, вкарва в заблуждение населението на града
    5.Кмета с възползва от “плодовете” на управлението си /оставяйки цели райони тънещи в кал и дупки/, обещавайки на цял квартал, че ще изпълни задълженията си /възстановяване на инфраструктурата/, ако се продаде сградата…. мега долно, низко и грозно
    6.Никой не си дава сметка, че не може да се преместят лабораториите. Физически не е възможно за част от оборудването. Да не споменаваме, че при разглабяне и повторно сглабяне на подобен род чувствителна апаратура, вероятността от повреда и последваща невъзможност за пълноценно ползване в пълния и капацитет е изключително голяма. Да не говорим колко скъпо, трудоемко и времеемко е това упражнение.
    7.Някои имат бегла представа, но никой не си дава пълна сметка колко бутафорно би изглеждала тази модерна кардиологична клиника в самия център на града. Инфраструктурата на центъра не е мислена или пригодяема за обслужване на спешните случаи на клиниката. Промяната на ПУП най-малкото ще излезе от нашия джоб, платените паркоместа ще бъдат заличени, както и част от тротоара. Няма как да се направи да влизат линейки, да влизат носилки, да се направят операционни зали и т.н. елементи, които имат клиниките от този тип – съответно там няма как да бъде кардиологична клиника. Факт, приемете го и не заблуждавайте хората.
    8.Общината ползва част от сградния фонд на стоматологията и плаща сметки, които не може да си позволи вместо да отдаде помещенията под наем. Няколко пъти бе зададен въпроса и той не отговори.

    Едно не ми е ясно от цялата схема и ако може някой да го разясни: на Кардиолайф, чак толкова ли им е зле в болницата на ет.4 /където се намират от няколко години, оперират и вземат милиони от здравни вноски/, че искат да хвърлят едни 2млн за закупуване, привеждане в работен вид и модернизиране на една сграда, която не е пригодна за кардиологична клиника.
    Апропо ако някой има желание, може да пусне търсачката и да види къде са им другите клиники/нито една в собствена самостоятелна сграда пример Варна и Благоевград/, колко усвоени средства имат за минали години от НЗОК, колко скандала и покривания има около тях…и те така

    Мъртвата стока цена не губи, казали са го старите хора. Най-лесно е да се продаде имота в сегашното му занемарено състояние и да се похарчи всичко набързо. Разбрахме, ще общината не е добър стопанин на имотите си, както и че на кмета не му се иска да е такъв. Няма имот – няма проблем! Ами като свършат имотите какво правим? С малка инвестиция /разумно изхарчени пари/ сградата ще светне, дайде шанс на младите архитекти, направете конкурс със символична награда вместо да хвърляте десетки хиляди в безмислено проектиране /справка АОП/. Децата и внуците ни ще ни проклинат за бездействието ни.

    Има ли желание – има начин, няма ли желание – има оправдания.
    В ерата на информацията, сам избираш дали да останеш неосведомен невежа

    1. Аiris, ти сигурна ли си, че инвеститорът не е бил на обсъждането? Не ти ли е минавало през ум, че има вероятност човекът от снимките, седнал до Гибона, да е две в едно?

  6. прекалено много футболна терминология тук то и футбола не е вече футбол но и управлението на публична собственост също не е футбол та едва ли е най добрият жорналистически похват да се списнува така но това си е лично решение присъединявам се към списващият този сайт екип за модернизиране на българският език като отпаднат всички граматически и пунктуационни правила за писане а също така включително и правилата за обективност етичност умереност на мненията търпение към инакомислещите запазване на анонимността на пишещите когато те сами са я избрали непоносимост към сарказъмът предубеденост и пристрастност не е за всеки които пише да може да отнесе някоя по остра шега но нищо поносимостта към критиката понякога е трудна работа човек които гледа в една посока обикновенно пропуска съществената част от пеизажа пожелавам на екипът на сайтът да се оглежда из пейзажът а не като онзи дето търсел бодили и навсякъде все бодили виждал цял живот все бодили бодили не е полезно за зрението за вътрешното зрение не е полезно

    1. Нито една главна буква, запетая, точка или друг препинателен знак.

  7. Павлине,

    журналистиката изисква да си безпристрастен. С тази статия ти сам заявяваш: “Аз не съм журналист”.

    1. Че кой е казал че Павлин е безпристрастен? То е ясно, че това е гербаджийска медия и оплюва всичко негербаджийско.

  8. Добро впечатление ми направи едно кратко и скромно,но вярно изказване.Без претенции за точно цитиране,то звучеше така:”Община,която не си поддържа сградата и тя се поврежда и поевтинява – ГУБИ,защото ще я продаде на ниска цена.Печелят общини,които инвестират в подържането и модернизирането на сградите си и ги отдават под наем с достойни по размер за подържани имоти в градския център цени.”

    1. Единственото скромно и вярно изказване беше на Николай. А Чурков какво се опита да каже, не стана ясно

  9. Поредната манипулативна статия. Така е в Ловеч, ако изкажеш мнение различно от това на списващия настоящото сайтче те обиждат и хулят, заливат обществото с хули и лъжи.

    1. Много си прав. Щом Данчо, Павлин или Иво напишат нещо, вместо конкретното да бъде обсъждано, изкачат разни нагли анонимници и започват с персонални нападки към авторите.

Comments are closed.