„Винаги около дата като днешната – 18 юли, нашата гордост е смесена с чувство за признателност. Неслучайно честването на рождения ден на Апостола е всенародно тържество. Днес много българи, подобно нас, се събират в Карлово, в София и на много други места.“

Това изтъкна в словото си заместник-кметът на Община Ловеч Венцислав Христов по време на гражданското поклонение пред паметника на Левски в Къкринското ханче на 18 юли 2018 г. сутринта. Поклонението в село Къкрина, община Ловеч, бе посветено на 181 години от рождението на Апостола на свободата – Васил Левски.

С художествена програма и поднасяне на венци и цветя на признателност премина събитието, посветено на рождения ден на Васил Иванов Кунчев, роден в Карлово на 18 юли 1837 г. В поклонението се включиха народният представител Милко Недялков, заместник-областният управител Илиян Тодоров, кметът на Къкрина Иваничка Станчева, общински съветници, представители на партии и граждански организации, граждани.

Художествената програма бе поднесена от самодейците и децата от местното Народно читалище „Васил Левски – 1924 г.

Програмата в Ловеч за 18 юли предвижда още панихида за Апостола в храм „Успение богородично“ от 17.30 часа. От 18.00 часа започва поклонението пред паметника на Васил Левски. От 18.30 часа е предвиден концерт-спектакъл на трупата „Танцът на вятъра“ от Стара Загора на откритата сцена на крепостта. Входът е свободен.