znak1602141

Обновена! Добавени снимки от улиците на Ловеч

Павлин Иванов

Граждани се свързаха с „Ловеч днес“ и предоставиха снимки във връзка с добрата работа на ловешката полиция. Те са впечатлени от стрикността на органите на реда по отношение на спазването на забраните за спиране и паркиране в края на улица „Димитър Пъшков“ и по-точно срещу аптека Маришки.

На 50-на метра от светофарите и кръстовището, от ляво по посока на движение на еднопосочната улица е поставен знак В27 “Забранени са престоят и паркирането”.

Гражданите, които информираха за добрата и стриктна работа на ловешката полиция, налагаща резонно глоби на почти всеки един спрял или паркирал на забраненото място, обаче не разбират, защо точно този знак е сложен точно на това, никакво място.

Спорният знак е поставен във времето, когато улица „Димитър Пъшков“ беше за кратко двупосочна, заради ремонтни дейности.

Месеци след приключилите дейности по ремонта и възстановяване на еднопосочното движение, знакът, който се намира, подчертавам от ляво по посока на движението и е точно на никъде, обърква хората.

znak1602143Хората, които спират заради здравословна нужда да си купят лекарства са глобявани, защото реално нарушават закона. За да не го нарушават, болните или техните близки, трябва да спрат някъде в района. Къде? След няколко обиколки в търсене на място, все пак имащите нужда от лекарства, все пак решават да спрат на забраненото с надеждата да не бъдат глобени, но .. полицията си върши работата и глобява с пълно право.

Поставянето на пътна маркировка е в прерогативите на градската администрация, т.е. Община Ловеч.

Защо не са обърнали внимание, че знакът е меко казано безумен, нито гражданите, нито аз имаме отговор.

Защо се причинява съвсем умишлено неудобство на всички хора със здравословни проблеми, заради безумен знак, може само да гадае.

За съжаление, днес кмета Казанджиев отложи редовния си брифинг и нямах възможност да попитам за спорния знак.

 

Затова, призовавам градската администрация и ресорната дирекция в Община Ловеч да преосмислят нуждата и местоположението на безмисленият на практика знак, който води единствено до причинени на огромни неудобства както на болните хора, така и на ловешката полиция, която вместо да се занимава с разпространяваща се масово дрога в града, е принудена да глобява болни хора, заради несвършената добре работа на някой си общински служител.

 

Ако пък  кмета Казанджиев и неговият екип смятат, че тормоза над болните, предимно възрастни хора и родителите на малки деца, имащи нужда от лекарства хора е в реда на нещата и неговите приоритети, нека запази съществуващото положение.

24 коментара

  1. Ами те нека вардят знака и кой спира там, а не вземат да завардат и хванат дилърите на наркотици, че заляха града и все повече деца в крехка възраст се друсат.

  2. Терора продължава.За изминалата седмица патрулите на полицията които охраняват този знак се усили и в момента пишат актове .Толкова целенасочено се пази този знак,че като изляза на улицата само полицай,такова полицейско присъствие не съм виждал никога.Да не е въведен полицейски час или престъпниците се събират точно на това място .

  3. По мое скромно мнение проблема не е в описания от г-н Иванов знак / той трябва да си е там съгласно генералния план/, а проблема е в поставянето на този знак в нарушение на генералния план и план схемата.

    http://lovechtoday.eu/wp-content/uploads/wppa/298.jpg?ver=1

    На мястото на този знак по план-схема следва да има знак за паркинг и да са обозначени 12 паркоместа с хоризонтална маркировка.

  4. Общински съвет е приел със свое решение План – схема на комуникационно транспортната мрежа и генерален план за организация на движение на гр. Ловеч.

    http://lovechtoday.eu/wp-content/uploads/wppa/297.jpg?ver=1

    Улица „Д.Пъшков” е част от тази план-схема. В отсечката от ул.”П.Евтимии” до „С.Съев” улицата е еднопосочна и хоризонталната маркировка / обозначена със светло син цвят/ указва, че има 12 / дванадесет/ паркоместа по посока на движението от дясната страна, а от лявата страна по почти по средата на улицата има знак „Спирането забранено”, който се отнася за спиране от лявата страна на улицата по посока на движението. Към този момент общината не е поставила хоризонталната маркировка и не е обособила 12 места за паркиране. Нещо повече и от лявата страна на улицата по посока на ул.”С.Съев” е поставен знак „спирането забранено” в несъответствие с план-схемата и генералния план за организация на движението в Ловеч.
    Това са фактите и всеки може да си прави съответните изводи.

  5. Да се чуди човек докато чете – тук проблем на гражданите ли се коментира или сме попаднали на сеанс на психотерапевт, лекуващ комплексиран индивид с умишлено явно изразен пернишки диалект за да е по атрактивно въпросното абсолютно безсмислено писание….
    Господин анонимен, бихте ли дали дефиниция на определението “олигофрен”?

  6. Напълно съм съгласен спо горното изказзване.Така е ,дай боже повече такива пък било то и анонимно.След 1-2мес някои може и да се престраши и да застане и с името си.Ние няма от какво да се страхуваме ,в далавери и схеми не сме влизали.Анонимен 2 ние наистина може да сме олигофрени ,но до кога, дали знаеш?Най вероятно си един от тези закоито се пише особено след ехидното ти -ха ха ха.Не забравяите,че франзелата и маслото могат да служат ,не само за преяждане.

  7. Другарю,Калев и вие ми приличате на един анимационен герой,но не е мястото тук да си мерим красотите.
    Обръщам се към нормалните ловчалии ,който работят,плащат данъци и избират господата от общинския съвет.
    .И Вие ли мислите като мен:
    1. Няма общински съветник ,който да не е корумпиран и работи за собствена изгода, а не за това за което сме го избрали.Е може би има 1-2.
    2.Няма ръководна длъжност която да не е опорочена и ръководните кадри да се назначават по партиен,роднински, сексуален, платежен и кой знае още какъв принцип.
    3.Има много некадърни, назначени на постове за които не стават.
    4.Корупцията в Ловеч е разрешена със закон.
    5.Много рядко или почти никога когато сте имали нужда от полиция,сте останали доволни от тяхната работа и бързи реакции.
    6.Не познавате и никога не сте виждали общинските съветници за които сте гласували,а и те никога не са се интересували от вашите нужди.
    7.На адвокат Тихолов златния ланец струва повече от вашия двугодишен доход.
    Ако и вие мислите като мен,защо по дяволите ги търпим????До кога Ще позволяваме шепа самозабравили се бюрократи да се разпореждат с нашия живот и да забогатяват незаконно на наш гръб.

    1. Е, ти се ууя, по-уекичко го казвай уе. Науи си анонимен уигофуен.А уимонче с уед, ха-ха ха!

  8. ВСИЧКИ УЛИЦИ В ЦЕНТРАЛНАТА ЧАСТ НА ГРАДА СА СЕ ПРЕВЪРНАЛИ В ПАРКИНГИ.ЗАТОВА И ТРЯБВА ДВИЖЕНИЕТО ДА Е ЕДНОПОСОЧНО.ПОПАДАЛ СЪМ В ЧАС ПИК В БЕЗУМНИ СИТУАЦИИ ДА ВРЪЩАМ НА ЗАДЕН ХОД ЗАРАДИ ПЪРКИРАЛИ АВТОМОБИЛИ.ЗАТОВА СМЯТАМ,ЧЕ ТРЯБВА ДА СЕ НАПРАВЯТ ЕДНОПОСОЧНИ.

  9. И без този знак, там не може да се паркира, казус няма:
    чл.94
    3) (Изм. – ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. и доп. – ДВ, бр. 51 от 2007 г.) За престой и паркиране в населените места пътните превозни средства се спират възможно най-вдясно на платното за движение по посока на движението и успоредно на оста на пътя. Допуска се престой и паркиране на моторни превозни средства с допустима максимална маса до 2,5 тона върху тротоарите, само на определените от собствениците на пътя или администрацията места, успоредно на оста на пътя, ако откъм страната на сградите остава разстояние най-малко 2 метра за преминаване на пешеходци.
    (4) (Изм. – ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) На път с еднопосочно движение се допуска престой и от лявата страна по посока на движението, ако това не пречи на движението на пътните превозни средства.

    1. По закон –
      (4) (Изм. – ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г.) На път с еднопосочно движение се допуска престой и от лявата страна по посока на движението, ако това не пречи на движението на пътните превозни средства.

      Обаче!
      По избирателно наложени неписани закони за един е разрешено, за друг е забранено…..И примера е не само тази въпросна улица в Ловеч! А кой ще глоби господа полицаите / от най-низше стоящите до ръководните кадри/ за неправилно паркираните им лични и служебни автомобили и то точно в центъра на града ???

  10. Author

    Уважаеми г-н Заверджиев, както безсъмнено, много добре знаете, повечето от общинските съветници не четат какво точно гласуват. Няма как да са обърнали внимание и точно на този знак. Моля, не им прехвърляйте вина, която те не могат да носят.
    Истината изисква да кажа, че предложението, което съветниците по някаква причина са приели, не е тяхно, а на администрацията. Вие знаете това много добре и не разбирам плонжа ви.
    Вина за ситуацията с този знак, поне според мен, безспорно носят служителите на общината, които са предложи това очевидно сбъркано предложение.
    Аз също така не коментирам и от текста е видно, че не казвам никъде, дали знака е сложен законно или не. Единственото, което съм казал е, че знака е поставен по безумен начин, че както казват гражданите, полицията глобява наред изпълнявайки стриктно задълженията си, а в крайна сметка са ощетени хората – предимно възрастни и родители на болни деца. Това е.
    Аз не мога да упреквам съветниците, тъй като познавам възможностите на по-голямата част от тях. Не случайно упрекът ми е насочен към служителите на общината, които вероятно също не са догледали и оценили какво правят. Но те все пак, са по-компетентни в тази специфична област и би трябвало да подхождат доста по-отговорно. Не мога да търся вина от безработни съветници, инженери, икономисти и съветници с професии, доста далечни от разискваната тематика.
    Лично аз се надявам, че този проблем ще бъде решен скоро и в случая не е важно кой е виновен, а как ще се реши проблема тормозещ гражданите.

    П. Иванов

    1. Господин Иванов,
      С цялото ми уважение към Вас! Как това, че повечето от общинските съветници не четат какво точно гласуват е довод за тяхното оневиняване???
      Ако аз наруша разпоредба, която те са гласували без да прочетат, ще си понеса последствията и това че не съм знаела за дадената разпоредба или за дадения закон няма да оневини, нали?

    2. Author

      Госпожо Мичева, съгласен съм напълно с вас, но факт е, че повечето от тях не са подготвени. Такива сме си ги избрали. Много от тях четат сайта, без да коментират и да се издават. Бъдете сигурна. Хайде да видим, дали някой от тях ще направи нещо по въпроса. Бих се изненадал много приятно ако се случи, но надали. Точно затова, според мен, вина носи вносителя на предложението за недоглеждането и той би реагирал много по-професионално и адекватно, ако реши разбира се

    3. Не знам защо, но п.иванов много ми прилича на млад меринджей – шофер на хавтобус. (т.е. знам защо е – заради прическата, но не знам защо я носи такава)

    4. Господин Калев, коментара Ви относно стайлинга и визията на П. Иванов е неуместен и твърде детински! И ако отворите който и да е учебник по български език и граматика, ще видите че има установени правила за изписването на имена на хора, градове, държави и т.н…
      Но не това е темата на коментарите тук! Видимо неуредиците в града ни ще продължават докато се реагира по начина, по който го правите Вие….

  11. Ох, то да е само там безумно поставен знак, който никой не спазва. По протежение на целия евробулевард “България” има такъв знак – кой го спазва? И защо е забранено, като има толкова много място? Само пред “Чепика” има знак В28 “Забранено е паркирането” , където преди няколко дни спирам да взема щерката, без да гася колата и да слизам от нея и веднага зад мен спря патрулка с двама “органи”, които ме попитаха “Видя ли знака”, отговорих “Да”, и те бяха твърдо решени да ме глобят за нарушаване на знака, след доста преговори (щерката отдавна беше в колата), аз тръгнах без глоба и без да зная какво ми беше нарушението. Но никой не санкционира стотиците спрели по булеварда автомобили.

  12. Аз съм един от участниците в конфликта по отношение на този знак.Да законите ТРЯБВА да се спазват,но еднакво и от ВСИЧКИ.Ако този закон важеше в пълна сила и господа полицаите(не говоря за редовите полицаи-те изпълняват заповеди) изпълняваха съвестно своите задължения по ЗАКОН в този град щеше да има над 300 акта дневно за неправилно паркиране.Но по моя молба да изпълнят задължението си по отношение на такива знаци, които се намират на разстояние около 10 метра от този,не бяха уважени”Нас са ни пратили тук за този, за другите не отговаряме”.На такива реплики се наслушах за няколко седмици.През това време на мястото спираха автомобили от различен калибър, марка и собственост.Много тенденциозно бяха избирани автомобилите за глоба.Когато снимах един полицай който много съвестно си изпълняваше задълженията,но патрулката беше спряла след този пътен знак,който за тях не важи получих много искренно благопожелание включващо размахване на атрибутите на властта.
    Та за знака:

    ИЗИСКВАНИЯ ПРИ ПОСТАВЯНЕТО НА ПЪТНИ ЗНАЦИ

    Чл. 9. (1) Пътните знаци се поставят отдясно на платното за движение, с лицевата си страна срещу посоката на движение, така че да не се закриват от други пътни знаци, препятствия, съоръжения или принадлежности в обхвата на пътя на място, което осигурява:
    1. своевременното им разпознаване и възприемане от участниците в движението през деня и през нощта;
    Този знак се намира отляво на пътя.
    2Чл. 14. (1) Пътните знаци трябва да са видими от разстояние, което позволява на водача своевременно да предприеме действия за осигуряване безопасността на движението.
    (2) Минималното разстояние за видимост на пътния знак (в m), в зависимост от скоростта на движение V (в km/h), е, както следва:
    1. при V до 30 km/h – 50 m;
    2. при V до 50 km/h – 100 m;
    Този се намира зад стълб ,на който има реклама на хипермаркет(мястото на тази реклама е точно на място и сигурно плащат данъци-ха ха).

  13. За информация на г-н П.Иванов, този знак на това място е отбелязан и го има в приетата миналото лято с решение на общински съвет План – схема на комуникационно транспортната мрежа и генерален план за организация на движение на гр. Ловеч.

    А това на практика означава, че знак В27 „Забранени са престоят и паркирането“ е поставен законосъобразно!

    Колкото до въпроса на г-н Иванов:

    „Защо се причинява съвсем умишлено неудобство на всички хора със здравословни проблеми, заради безумен знак, може само да гадае.”

    адресата не е кмета нито общинската администрация, а общинските съветници и техния председател, които са узаконили поставянето на знак В27 „Забранени са престоят и паркирането“ на това място.

    http://lovechtoday.eu/wp-content/uploads/wppa/297.jpg?ver=1

    1. Заверджиев:Колкото до въпроса на г-н Иванов:

      „Защо се причинява съвсем умишлено неудобство на всички хора със здравословни проблеми, заради безумен знак, може само да гадаем.”

      адресата не е кмета нито общинската администрация, а общинските съветници и техния председател, които са узаконили поставянето на знак В27 „Забранени са престоят и паркирането“ на това място.

      http://lovechtoday.eu/wp-content/uploads/wppa/297.jpg?ver=1

      Г.н Заверджиев,ами нали вие с г-н Иванов сте от “вечното постоянно присъствие”на комисиите и сесиите на Общинския съвет.Защо,като в плетеницата от улици и знаци,която привеждате към поста си с линк,сте видели този безумен знак ,не се изказахте и не предупредихте

      съветниците,че ще допуснат грешка.Така ли защитавате интереса на общността?Видяхте грешния знак на схемата,но изчакахте да го поставят,да настъпят неудобствата за гражданите,да започнат оплакванията и тогава,хоп”граждани ,вижте кого сте си избрали”.Аз мисля,че и вие

      в плетеницата от улици и знаци на схемата за целия град не сте видели грешките,и едва месеци по-късно след преминаване покрай вече реално поставените знаци и след постъпили оплаквания от граждани,сте се ориентирали за тези грешки.Но вината е върху съветниците,

      които “не гледат и не четат,а само натискат бутоните”.Браво!Спечелихте си грамотите.

    2. “Кьорав карти не играе”. Какво търсят в Общински съвет Ловеч хора, на които някой трябва да им казва какво да правят?
      “Кой ми с.р.а. в гащите?” За това, че общински съветници не знаят какво гласуват, все някой друг трябва да е виновен. Но това в никакъв случай не са Заверджиев и Иванов, а онези, които са ги наредили в изборните листи.

    3. Стига с тези Заверджиев и Иванов, те не представляват никой, само съветниците са избрани законно и представляват хората. Тези двамата са платени провокатори да саботират работата на съвета и да плюят по кмета, но не им се получава при новия шеф на съвета, защото той е юрист и си разбира от работата.

    4. По принцип не коментирам написаното от хора с екзотични никове или анонимници, но като стана дума за законосъобразност на решенията на ОбС следва да отбележа, че съгласно ЗМСМА кмета и областен управител имат задължението да оказват контрол на решенията на ОбС. До сега не е известно нито кмета нито областен управител да са върнали решението на ОбС за приемане на план-схема и генерален транспортен план, от което следва да се направи заключението че въпросния транспортен план е законосъобразен. Ето защо отговорността за кое и да е решение на ОбС не е само на съветниците но и на кмета и на областен управител, а тъй като повечето от предложенията за решения са направени от кмета. следва да се зададе въпроса:

      Изпълнява ли областният управител задълженията си по ЗМСМА и защо той допуска незаконосъобразни решение на ОбС да влизат в сила?

      Милко, кажи ни!

  14. По тази улица хаосът е пълен, работата не си върши нито полицията, нито общината. Поставянето на знака е спорно, но дори и без него паркирането там е в нарушение на закона.

Comments are closed.