Готова е областната здравна карта и тя бе окончателно приета в Ловеч на 23.02.2018 г., съобщи представителят на Община Ловеч д-р Димитър Димитров, директор “Образование, здравеопазване, култура и туризъм”.

В комисията са включени още областният управител, представители на РЗИ-Ловеч, на РЗОК-Ловеч, на районните колегии на съсловните организации БЛС, БЗС и БАПЗГ, на организациите за защита правата на пациентите и на общините.

Предвид съкратените срокове бе създадена спешна организация за съвместни действия между представителите от разлините институции с цел своевременно изпълнение на ангажиментите. След задълбочен анализ и оценка на потребностите от спешни, първична и специализирана извънболнична и болнична помощ, областната здравна карта бе одобрена единодушно, за да се осигури достъп на населението на областта до отделните видове медицинска и стоматологична помощ.

7 коментара

  1. “Предвид съкратените срокове бе създадена спешна организация за съвместни действия между представителите от разлините институции с цел своевременно изпълнение на ангажиментите. След задълбочен анализ и оценка на потребностите от спешни, първична и специализирана извънболнична и болнична помощ, областната здравна карта бе одобрена единодушно…” 🙁 >>>>> Абсолютен парадокс, граничещ с явна чиновническа глупост. При “съкратени срокове” и “спешна организация” няма как логически и фактически да се извърши “задълбочен анализ” и да се направи реалистична и адекватна “оценка на потребностите от спешна… помощ”?! Каквото здравеопазването, такава ще да бъде и спешно организираната, анализирана и оценена от безхаберници и некадърници поредна “здравна” измишльотина, която със сигурност се прави не за Човека, а за Чиновника и сие.

  2. Нищо не разбрах за целта на блестящата информираност на населението

  3. По въпроса със съдържанието, към момента няма реална информация. На всички е интересно има ли сделка. Ще я намерим тази здравна карта и ще бъде публикувана.

  4. А моят въпрос е възрасните хора от селата как ще имат полза от това обслужване ????

  5. Моят въпрос е, какво има в тази здравна карта и от кого и кога е обсъдена. А вече е приета.

Comments are closed.