lovecpavlinh1105141Павлин Иванов

Обществена поръчка на стойност 2.5 милиона лева без ДДС е стартирала Община Ловеч. Предмет на поръчката е „Сметосъбиране и сметоизвозване на твърди битови отпадъци от град Ловеч“.

Спечелилият поръчката ще работи 2 години, като рамката на договора е за 3 милиона лева с ДДС!

Къде е проблема?

Първо, от години, абсолютно всички декларираха, че настоящият договор с външна фирма е „лош“, „заробващ“, „изключително неизгоден“ за община Ловеч и данъкоплатците. С една или друга „гимнастика“, заинтересованите така и не допуснаха договорът да бъде развален и да се спре с ощетяването на ловчалии!

Общинските съветници не веднъж декларираха, че трябва да се сложи край на неизгодният договор, но се ограничиха изключително удобно само с думи. Нито едно конкретно действие!

Второ, от години говорим, че дейностите по сметосъбиране и сметоизвозване трябва да се извършват от самата община. Аргументите са много, но най-разбираемите за читателите може би са:

–          Гарантирано цената на услугата ще падне, следователно няма да има нужда от драстична корекция на Такса смет

–          Община Ловеч вече направи малката крачка и въпреки, че се случи под натиск, направи възможното отпадъците от селата да се събират от самата нея. Резултатите са повече от положителни!

–          Чрез събраната Такса смет по приета План-сметка, се вижда, че данъкоплатците от Ловеч плащат и кофите за смет и автомобилите и заплатите. Защо тогава всичко това да става собственост на някоя „случайна“ фирма, а не на Община Ловеч, т.е. на ловешките данъкоплатци.

Мога да изредя още много аргументи в защита на тезата, че не е нужно да излизат парите на града навън, но това ще направя в последващ коментар по темата.

Днес разбрах, че май почти никой от съветниците не е информиран за стартиралата обществена поръчка, при това на сериозна, много сериозна стойност.

 

От опита до сега, категорично мога да кажа, че кмета Казанджиев и неговият екип са на път да вкарат първо съветниците, а после и гражданите на Ловеч в един вече добре отигран филм.

 

Какво ще се случи ако никой не се стресне и не прекрати поръчката?

„Някоя“ фирма ще спечели обществената поръчка и ще сключи двугодишен договор с Община Ловеч. Кмета ще представи пред „свършен факт“ събитието, като много вероятно ще заяви, „че това е единственият възможен начин“, че „съветниците не са се поинтересували“, че „гражданите …“.

С този филм ще разглежда план-сметката, която определя разходите за дейностите по сметосъбиране и сметопочистване. След като вече има подписан договор за 2 години, съветниците няма да имат полезен ход и волю или неволю ще трябва да приемат план-сметката за разходите.

След като я приемат, остава само една крачка до драстично вдигане Такса смет – да се приеме самата такса, по вече одобрената план-сметка.

Така, тези от вас, които все пак плащат Такса смет (около 60% от жителите на града), ще трябва да плащат още по-скъпо, при същото качество на услугата. На това отгоре, същите съветсни данъкоплатци ще плащат и още по-скъпо за онези граждани, които изобщо, ама изобщо нямат нито намерение, нито желание да плащат!

 

Уважаеми читатели,

Хубаво е да разберете още днес, че ви се готви нов капан, от който отънелите ви джобове ще се изпразнят още повече!

Няма нужда да се гневите, няма нужда да псувате на маса, няма нужда да се вдигате, знам че имате излишни пари за няКОЯ случайна фирма! Доказали сте го стотици пъти!

Не се обаждайте на вашият общински съветник да му търсите сметка!

Не се обаждайте на кмета да го питате ЗАЩО!

Не търсете отговорност от никого!

Свикнали сте да сте лъгани, обирани, заблуждавани, та сега ли ще се събудите!

 

Не забравяйте, когато ви „стрижат“ още по-здраво, да пеете позитивни песни! По-леко ще ви е!

 

Пълната документация за скандалната обществена поръчка може да изтеглите от ТУК или от сайта на Община Ловеч

19 коментара

  1. Това регистъра за Обществени поръчки е голяма работа, явно отдавна се подготвя удара.
    Само преди месец кмета е подписал договор за закупуване на сметосъбираща машина, а за времето назад има интересна информация http://www.aop.bg/case2.php?mode=show_case&case_id=306001

    На който му се чете в регистъра има и други “изгодни” за жителите на града договори: контейнери за смет, планове, проектиране и актуализиране на проекти, депониране на смет….
    Не липсват и нови бисери като влакче и доставка на мебели и комарници и други подобни, но безспорно най-големия от тях е за АНАЛИЗ на количеството и вида на отпадъците в Ловеч
    http://www.aop.bg/case2.php?mode=show_doc&doc_id=607689&newver=2
    за 120 бона

  2. Възмутен до болка,
    а ти как мислиш, дали жителите на Ловеч ще се трогнат, ако честните общински съветници се вдигнат на бунт, алармират населението по всякакви възможни начини, дали ще атакуват общината, а? Ето, една медия алармира, днес не видях да е атакувана общината, всеки се е свил в колибата си и си трае, чака друг да свърши работата, и дори и когато има информация, нищо не предприема. Живеещите в Ловеч си заслужават съдбата! Колко пъти алармираха за този проблем, колко пъти призоваха гражданите на обществени обсъждания, колко пъти имаше обявени срещи по важни за всички ни въпроси. И какво – едни същи 5 човека се включват, а останалите стоят отстрани и гледат, даже дори не гледат, просто не ги интересува. Е, сега този договор сигурно ще стане факт и на никой не му пука. Точно затова и общинското ръководство в лицето на Минчо Казанджиев си позволява това. Просто едни пари трябва да се осигурят, най-вероятно в това е замесен и народният представител от БСП Димитър Горов, за който боклука е източник на благосъстояние и това е. А Ловеч спи мъртвешки сън!
    Спят всички, абсолютно всички – и институции, и граждани, и партии, всички спят и на сън тихо си мърморят.

  3. Няма ли сила, която да спре тази пладнешка кражба?! Честните общински съветници да се вдигнат на бунт, да алармират населението по всякакви възможни начини, да се атакува общината! Стига вече безобразия и кражби! Кожите ни смъкнаха от гърбовете тези алчни и ненаситни боклуци!

  4. Ох, как обичам да харча държавна/общинска безотчетна кьор-парасъ! Ама никой не ми дава.

    Всъщност, Методи Иванов по-горе дава насока за една добра идея. Ако кметът обещае, че за тези 3 милиона лева НАИСТИНА ЩЕ БЪДАТ ИЗМЕТЕНИ И ИЗНЕСЕНИ ***БОКЛУЦИТЕ*** от Ловеч – е, такава оферта си струва.

  5. “Тежки обвинения за неизгодният за община Ловеч договор за сметосъбирането в основата на дискусията по обсъждането на план-сметката за ТБО за 2012 година”

    http://old.lovechtoday.eu/news.php?readmore=8209

    Забравил ли е кмета Казанджиев това обсъждане ?
    А обсъжданията в постоянните комисии по въпроса ?

    “Милко Недялков от БСП заяви в началото на изказването си, че може да развие тезите на д-р Митев с много по-пиперлив език. Може да се попита и какво правят други хора по веригата с боклука. Бившият председател каза, че все пак съветниците са се събрали да работят позитивно и да предлагат решения на базата на ситуацията, а не де се чоплят и увъртат. Договорите са отдавна известни, каза Недялков и с тях са запознати няколко състава на Общинските съвети и са стигнали до една и съща констатация констатацията, която най-после е открил и д-р Митев.

    Аз предлагам директно и позитивно, каза Милко Недялков, да не се увеличава заплащането на концесионера по сметосъбирането в града и да не се заплаща исканото от него увеличение. Мотивите за това са, че докато в селата на база поисканите и сложени повече контейнери, работата се е увеличила, там да остане поисканото увеличението, но да бъде намалена сумата за града с 35 000 лева.Според Недялков, по този начин се защитават интересите на гражданите на общината, като всички мотиви, които е засегнал д-р Митев се привеждат в действие. Така не се заплаща и повишаването на концесионият договор и той остава на старото ниво. Недялков изтъкна опасността от санкции по „този неизгоден договор“, ако се иска намаляване на неговата цена. ”

    По сега действащия договор цената на услугата е доста под 1 000 000 лева с ДДС на година и този договор бе общо признат, като НЕИЗГОДЕН.

    Днес кмета предлага сключване на още по-НЕИЗГОДЕН договор с обявена цена 1 500 000 лева с ДДС на година.

  6. Тежки обвинения за неизгодният за община Ловеч договор за сметосъбирането в основата на дискусията по обсъждането на план-сметката за ТБО за 2012 година
    http://old.lovechtoday.eu/news.php?readmore=8209

    По сега действащия договор цената на услугата е доста под 1 000 000 лева с ДДС на година и този договор бе общо признат, като НЕИЗГОДЕН.

    Днес кмета предлага сключване на още по-НЕИЗГОДЕН договор с обявена цена 1 500 000 лева с ДДС на година.

  7. “Съюзът на демократичните сили – Ловеч нееднократно е заявявал своите съмнения относно концесията за сметосъбиране и сметоизвозване в нашия град. На последната сесия на Общински съвет (28.12.2011 г.) представителите на СДС (Георги Митев и Иво Райнов) предложиха кметът да бъде натоварен с незабавни преговори за промяна на контракта в полза на гражданите. По искане на общински съветници бе проведена среща с представител на концесионера. На въпросната среща станаха ясни няколко смущаващи факта:
    1.Концесионерът никога не е искал анекси, с които да бъдат повишавани сумите за изпълнение на услугата. Такива анекси, обаче, са подписани от господин Казанджиев.
    2.Концесионерът е извършил неколкократна подмяна на контейнерния парк и е калкулирал обновлението в амортизационни отчисления, които са били едно от основанията за увеличаване цената на услугата. За подмяната на контейнерите Ловешка община не е изискала приемателен протокол, каквато е практиката на останалите общини. С този пропуск местната администрация, очевидно, не е проконтролирала за какво и как се харчат парите събирани от граждани и фирми.
    3.Концесионерът е начислил значителни суми за амортизация на автомобилен парк, без да е ясно дали техниката е била подменяна през дванадесетте години на договора. Не стана ясно дали местната администрация разполага с документация за подобна подмяна. Тук също остава съмнението, че не е добре защитен разхода на средствата, събирани от гражданите.
    Надяваме се, че господин Казанджиев ще даде достатъчно убедителни отговори на горните въпроси. В противен случай оставаме с колебанието чии интереси са били защитаване от местната администрация – на ловешките граждани или на концесионера.
    Продължаваме да стоим зад становището, че е необходим цялостен одит на коцесионния договор за сметосъбиране и сметоизвозване, както и ревизиране на неговите параметри в съответствие с интересите и финансовите възможности на местните данъкоплатци.

    Съюз да Демократичните Сили – Ловеч”

    http://old.lovechtoday.eu/news.php?readmore=8309

    През 2011 година концесионния договор за сметосъбиране и сметоизвозване бе общопризнат и публично прогласен, като неизгоден за ловешките граждани, но за да не се заплаща огромна неустойка по договора от общината се наложи мнението на кмета да се изчака неговото приключване през октомври 2014 година и след това общината ще поеме тази дейност. В тази посока общината създаде бюджетна дейност за сметосъбиране и сметоизвозване в 34-те населени места на общината преди две години и успешно до днес в интерес на гражданите изпълнява дейността.

    До този момент няма никаква информация – защо кмета еднолично реши да проведе обществена поръчка и даде на търговско дружество изпълнението на услугите и то отново с неизгоден за гражданите на Ловеч проекто-договор.

    Какви са мотивите на кмета Казанджиев за тази обществена поръчка само може да се гадае, тъй като няма логично обяснение той да не изпълни поето обещание – дейностите по сметосъбиране и сметоизвозване да се извършват от общината.

  8. В град Пловдив (10 пъти по-голям от Ловеч) по предложение на кмета и с решение на Общински съвет от 2010 година е преобразуван отдел „Чистота” в общинско предприятие „Чистота” с предмет на дейност сметосъбиране, сметоизвозване, поддържане чистотата на уличната мрежа, машинно миене на улични платна и тротоари, зимно поддържане на уличната мрежа.

    В Ловеч всички тези дейности не се извършват от общинско предприятие, а се извършват от търговски дружества след провеждане на обществени поръчки. Няма никаква драма ако за тези дейности не се събираха пари от гражданите за заплащане на сключените договори от кмета.

    Да ама Не!

    Гражданите на Ловеч заплашат изключително висока цена за чистота и пак града не е достатъчно чист.

    В нашия случай само за последните 5 годни обществените поръчки за тези услуги са на 10 000 000 ( десет милиона лева) лева, като 2 000 000 лева от нашите пари са отишли за ДДС вместо да се използват за чистотата на града ни. И не само това – печалбата на търговските дружества по договорите можеше да остане в общината и да се ползва също за чистотата на града ни.
    Общинските съветници и кмета отказват да създадат общинско предприятие „Чистота”, макар че имат вече опит и преди две години се създаде бюджетна дейност „Сметосъбиране и сметоизвизване” за 34-те населени места в общината, която БД на практика показа добри резултати като разходите се намалиха с 30-40% в сравнение с договора който се изпълняваше от външно търговско дружество.

    Защо милионите левове събирани от гражданите на Ловешка община се харчат за предоставяне на услуги от търговски дружества след като общината може да организира извършването на тези дейности и услуги и вместо да печелят „приятелски” фирми, да печели Общината – това е всички ние. Всеки сам може да си отговори на въпроса!

    п.п. Пловдив не е единствената община в България, което има общинско предприятие „Чистота”, една кратка справка ще убеди всеки , че такива общински предприятия има създадени в десетки общини, но в Ловеч след като кмета вчера обяви нова обществена поръчка, означава че и през следващите две години една не малка част от нашите пари ( 30-40%) за съжаление няма да отиват за чистотата на Ловеч, а ще пълнят „приятелски” джобове от обществените поръчки…

  9. В град Пловдив (10 пъти по-голям от Ловеч) по предложение на кмета и с решение на Общински съвет от 2010 година е преобразуван отдел „Чистота” в общинско предприятие „Чистота” с предмет на дейност сметосъбиране, сметоизвозване, поддържане чистотата на уличната мрежа, машинно миене на улични платна и тротоари, зимно поддържане на уличната мрежа.

    В Ловеч всички тези дейности не се извършват от общинско предприятие, а се извършват от търговски дружества след провеждане на обществени поръчки. Няма никаква драма ако за тези дейности не се събираха пари от гражданите за заплащане на сключените договори от кмета.

    Да ама Не!

    Гражданите на Ловеч заплашат изключително висока цена за чистота и пак града не е достатъчно чист.

    В нашия случай само за последните 5 годни обществените поръчки за тези услуги са на 10 000 000 ( десет милиона лева) лева, като 2 000 000 лева от нашите пари са отишли за ДДС вместо да се използват за чистотата на града ни. И не само това – печалбата на търговските дружества по договорите можеше да остане в общината и да се ползва също за чистотата на града ни.
    Общинските съветници и кмета отказват да създадат общинско предприятие „Чистота”, макар че имат вече опит и преди две години се създаде бюджетна дейност „Сметосъбиране и сметоизвизване” за 34-те населени места в общината, която БД на практика показа добри резултати като разходите се намалиха с 30-40% в сравнение с договора който се изпълняваше от външно търговско дружество.

    Защо милионите левове събирани от гражданите на Ловешка община се харчат за предоставяне на услуги от търговски дружества след като общината може да организира извършването на тези дейности и услуги и вместо да печелят „приятелски” фирми, да печели Общината – това е всички ние. Всеки сам може да си отговори на въпроса!

    п.п. Пловдив не е единствената община в България, което има общинско предприятие „Чистота”, една кратка справка ще убеди всеки , че такива общински предприятия има създадени в десетки общини, но в Ловеч след като кмета вчера обяви нова обществена поръчка, означава че и през следващите две години една не малка част от нашите пари ( 30-40%) за съжаление няма да отиват за чистотата на Ловеч, а ще пълнят „приятелски” джобове от обществените поръчки…

  10. Дейност на Общинско Предприятие „Чистота” – Пловдив

    – Сметосъбиране на битов отпадък в контейнери
    – Сметоизвозване със специализирани сметосъбиращи автомобили с преса
    – Сметосъбиране на отпадък от строително
    – Извозване на контейнери тип „Лодка” със специализиран самотоварен автомобил.
    – Товарене и извозване на едрогабаритни отпадъци:

    – товарене с челен товарач;

    – извозване със самосвал.

    Поддържане чистотата на уличната мрежа (машинно през периода 16.03 ÷ 15.11) чрез:

    – машинно миене на улични платна и тротоари с маркуч – масирано след зимен сезон за почистване от инертни материали и препарати използвани за зимно поддържане, а в периода април – октомври по график;

    – машинно миене на дюзи (оросяване)

    * за улици I категория и тези с интензивен автомобилен и пътнико поток в дните от понеделник до петък

    * за улици II категория – понеделник, сряда и петък

    * за улици III категория – вторник и четвъртък;

    – машинно метене за улици I– ва категория – от понеделник до петък;

    – ръчно метене – целогодишно

    * за улици I категория (тротоар и регул) – от понеделник до петък

    * за улици II категория (тротоар и пътно платно) – вторник и четвъртък

    * за улици III категория (тротоар и пътно платно) – сряда

    * уборка на междублокови пространства – сряда.

    В почивни и празнични дни – дежурни групи за почистване около спирки на градския транспорт и кошчета за отпадъци.

    Зимно поддържане на уличната мрежа:

    – машинно опесъчаване, на уличните платна с пясъкоразпръсквач със солно-пясъчна смес или противообледенителни препарати;

    – машинно снегоринене на уличните платна;

    – оформяне на пътеки по тротоари и разчистване около спирки на градския транспорт, стълбища на подлези.

  11. График за миене от 30 юни до 4 юли

    Ето какво, къде и кога предстои да се мие в Пловдив според предварително утвърдения график на ОП „Чистота” за периода от 30 юни до 4 юли, като съобразно метеорологичните условия са възможни промени.

    Миенето започва в 03:00 ч., за да не се пречи на сутрешния автомобилен трафик.

    От ръководството на предприятието отново се обръщат към пловдивчани с молба в посочените дни и часове по възможност да преместят колите си от посочените улици.

    Район „Централен”

    Машинно миене на дюзи

    Всекидневно от 30. 06. 2014 г. (понеделник) до 04. 07. 2014 г. (петък): бул. „Шести септември”; бул. „Цар Борис ІІІ Обединител”; „Източен”; „Васил Априлов” – асфалтираният участък; „Княгиня Мария Луиза”; бул. „Христо Ботев”; бул. „Санкт Петербург”; бул. „Копривщица”; бул. „Руски”; бул. „Марица”; бул. „Свобода”; „Найчо Цанов”; надлез „Родопи”; ул. „Богомил”; ул. „Гладстон” – от бул. „Княгиня Мария Луиза” до „Руски”; площад „Централен”; ул. „Княз Александър Батенберг”; ул. „Янко Сакъзов”; ул. „Генерал Данаил Николаев”.

    На 30. 06, 02 и 04. 07. 2014 г. (понеделник, сряда и петък): ул. „Тракия”; ул. „Филип Македонски”; ул. „Драган Цанков”; ул. „Пенчо Славейков”; ул. „Генерал Данаил Николаев”; ул. „Жан Жорес”; ул. „Младежка”; ул. „Любен Каравелов”; ул. „Велико Търново”.

    На 01. 07. 2014 г. (вторник): ул. „Славянска”; ул. „Стадион”; ул. „Стоян Михайловски”; ул. „Уста Генчо”; ул. „Сан Стефано”; ул. Д-р Владо”; ул. „Тодор Влайков”; ул. „Лозенград”.

    На 03. 07. 2014 г. (четвъртък): ул. „Гео Милев”; ул. „Мали Богдан”; ул. „Марин Дринов”; ул. „Цар Иван Страцимир”; ул. Лъджене”; ул. Райно Попович”; ул. „Апостол Узунов”; ул. „Весела”.

    Машинно миене на маркуч

    На 30. 06. 2014 г. (понеделник): бул. „Шести септември” – от бул. „Цар Борис ІІІ Обединител” до бул. „Руски”; ул. „Цар Асен”.

    01.07. 2014 г. (вторник): бул. „Шести септември” – от бул. „Руски” до Житен пазар; ул. „Кръстьо Пастухов”.

    На 02. 07. 2014 г. (сряда): източната страна на бул. „Руски” – от Централна гара до ул. „Гладстон”.

    На 03. 07. 2014 г. (четвъртък): източната страна на бул. „Руски” – от ул. „Гладстон” до моста на Герджика, включително източната страна на моста.

    На 04. 07. 2014 г. (петък): ул. „Цанко Дюстабанов”.

    Район „Южен”

    Машинно миене на дюзи

    От 30. 06. 2014 г. (понеделник) до 04. 07. 2014 г. (петък) всекидневно: Бетонен мост; бул. „Македония”; ул. „Бяло море”; ул. „Димитър Талев”; кв. Беломорски; ул. „Коматевско шосе”; бул. „Никола Вапцаров”; ул. „Стефан Стамболов”; бул. „Александър Стамболийски”; ул. „Модър”; бул. „Кукленско шосе”; ул. „Бачо Киро”; под надлез „Родопи”; ул. „Скопие”; ул. „Даме Груев”; ул. „Пере Тошев”; ул. „Охрид”; ул. „Братя Бъкстон”; ул. „Георги Кондолов”.

    Машинно миене на маркуч

    На 30. 06, 01. 07 и 02. 07. 2014 г. (понеделник, вторник и сряда): поетапно бул. „Кукленско шосе”.

    На 03. 07 и 04. 07. 2014 г. (четвъртък и петък): поетапно квартал Коматево.

    Район „Източен”

    Машинно миене на дюзи

    Всеки ден от 30. 06. 2014 г. (понеделник) до 04. 07. 2014 г. (петък): мостът на Адата; бул. „Княгиня Мария Луиза”; бул. „Цариградско шосе”; бул. „Освобождение”; бул. „Санкт Петербург”; бул. „Източен”; бул. „Марица”; ул. „Ландос”; ул. „Крайна”; ул. „Крайречна”; ул. „Вратцата”; ул. „Герлово”; ул. „Лев Толстой”; ул. „Ралица”; ул. „Марин Дринов”; ул. „Братя Свещарови”; ул. „Генерал Радко Димитриев”; ул. „Георги Странски”; ул. „Недко Каблешков”; ул. „Богомил” (асфалтова настилка).

    В понеделник, сряда и петък: ул. „Босилек”; ул. „Златорог”; ул. „Лотос”; ул. „Удроу Уилсън”; ул. „Храбрец”; ул. „Кемера”.

    Машинно миене на маркуч

    На 30. 06. 2014 г. (понеделник): бул. „Източен” – източното платно.

    На 01. 07. 2014 г. (вторник): продължава източното платно на бул. „Източен”; ул. „Богомил”.

    На 02. 07. 2014 г. (сряда): продължава ул. „Богомил”; ул. „Лев Толстой”.

    На 03. 07 и 04. 07. 2014 г. (четвъртък и петък): поетапно бул. „Княгиня Мария Луиза” – от бул. „Източен” до бул. „Цариградско шосе”.

    Район „Тракия”

    Машинно миене на дюзи

    На 30. 06. 2014 г. (понеделник): бул. „Освобождение” – 4 страни; бул. „Съденинение” – 2 страни; „Княз Борис І” – 2 страни; бул. „Менделеев” – 2 страни; ул. „Шипка” – 4 страни; ул. „Недялка Шилева” до „Цар Симеон” – 4 страни.

    На 01. 07. 2014 г. (вторник): локално платно на бул. „Княгиня Мария Луиза” – 2 страни; ул. „Цар Симеон” – 4 страни; ул. „Пеньо Пенев” – 2 страни; ул. „Авиационна” – 2 страни; ул. „Димитър Ризов” – 2 страни”; бул. „Освобождение” – 4 страни;

    На 02. 07. 2014 г. (сряда): бул. „Асеновградско шосе” плюс моста – 4 страни; бул. „Менделеев” – 2 страни; бул. „Санкт Петербург” – 2 страни; зона А-12 – 2 страни; бул. „Съединение” – 2 страни.

    На 03. 07. 2014 г. (четвъртък): ул. „Маестро Георги Атанасов” – 2 страни; ул. „Георги Данчов” – 2 страни; „Княз Борис І” – 2 страни; „Цар Симеон” – 4 страни; ул. „Никола Абаджиев” – 2 страни; ул. „Недялка Шилева” – от „Цар Симеон” до „Панорама”.

    На 04. 07. 2014 г. (петък): бул. „Менделеев” – 2 страни; бул. „Санкт Петербург” – 2страни; бул. „Освобождение” – 4 страни; ул „Шипка” – 4 страни”; ул. „Недялка Шилева” – 4 страни; ул. „Пеньо Пенев” – 2 страни; ул. „Димитър Ризов” – 2 страни.

    Машинно миене на маркуч

    От 30. 06. 2014 г. (понеделник) до 04. 07. 2014 г. (петък): поетапно зоната между ул. „Пеньо Пенев”, бул. „Освобождение”, „Цар Симеон” и „Менделеев”.

    Район „Северен”

    Машинно миене на дюзи

    Всекидневно от 30. 06. 2014 г. (понеделник) до 04. 07. 2014 г. (петък): бул. „България”; бул. „Цар Борис ІІІ Обединител”; ул. „Брезовско шосе”; бул. „Дунав”; ул. „Победа”; бул. „Васил Априлов”; ул. „Напредък”; ул. „Георги Бенев”; бул. „Васил Левски”.

    Машинно миене на маркуч

    На 30. 06. 2014 г. (понеделник): ул. „Георги Бенев”.

    На 01. 07. 2014 г. (вторник): ул. „Генерал Кутузов”; ул. „Подрумче”; ул. „Гороцвет”; ул. „Жътуга”; ул. „Лайка”.

    На 02. 07. 2014 г. (сряда): ул. „Напредък”; ул. „Дилянка”.

    На 03. 07. 2014 г. (четвъртък): ул. „Барикадите”; ул. „Милеви скали”; бул. „България” 2.

    На 04. 07. 2014 г. (петък): ул. „Достоевски”; ул. „Колю Фичето”; ул. „Стефан и Обрейко Обрейкови”.

    Район „Западен”

    Машинно миене на дюзи

    Всекидневно от 23. 06. 2014 г. (понеделник) до 27. 06. 2014 г. (петък): Коматевски пътен възел; ул. „Солунска”; ул. „Юндола”, бул. „Пещерско шосе”, бул. „Копривщица”, бул. „Шести септември”, ул. „Перущица” и продължението на бул. „Свобода” към Хирургиите; кв. Прослав до жп-линията.

    Машинно миене на маркуч

    На 30. 06 и 01.07. 2014 г. (понеделник и вторник): поетапно ул. „Солунска”.

    На 02. 07. 2014 г. (сряда): ул. „Равнища”.

    На 03. 07. 2014 г. (четвъртък): ул. „Дрян”.

    На 04. 07. 2014 г. (петък): ул. „Орфей”.

    Миене на съоръженията на детски площадки

    На 30. 06. 2014 г. (понеделник): район „Централен” – площад „Кочо Честеменски” – срещу кино „Фламинго”; пред Областната управа – до кръстовището между бул. „Васил Априлов” и „Шести септември”; бул. „Васил Априлов” – зад бензиностанцията, в подножието на Бунарджика; Младежкият хълм – първа спирка на Детската железница; бул. „Свобода” 8.

    На 01. 07 и 02. 07. 2014 г. (вторник и сряда): поетапно в район „Тракия” – ул. „Недялка Шилева” (зад църквата); блок 145 А (зад Хлебозавода); блок 109; блок 134 (зад поликлиниката); блок 126; блок 185.

    На 03. 07 и 04. 07. 2014 г. (четвъртък и петък): поетапно в район „Централен” – западно от сградата на Община Пловдив – до ул. „Емил де Лавеле”; ул. „Антим І” 34; ул. „Бетовен”; бул. „Шести септември” 160 (в междублоковото пространство).

    Миенето се извършва от 8:00 до 12:00 ч.

    Миене с водоструйка на спирки на градския транспорт,
    мантинели, ограничителни пана и антипаркинг-колчета

    На 30. 06. 2014 г. (понеделник): район „Тракия” – бул. „Освобождение” и бул. „Шипка”.

    От 01. 07 до 04. 07. 2014 г. (от вторник до петък): район „Централен” –
    поетапно бул. „Цар Борис ІІІ Обединител” – от „Христо Ботев” до „Шести септември”; ул. „Гладстон” – от бул. „Княгиня Мария Луиза” до бул. „Руски”; бул. „Руски” – от ул. „Преслав” до моста на Герджика; моста на Герджика; бул. „Шести септември” – от бул. „Руски” до ул. „Йоаким Груев”; зоната около Съдебната палата; бул. „Христо Ботев” – от „Цар Борис ІІІ Обединител” до колелото на Централна гара; зоната около Общинския съвет.

    Миенето се извършва от 4:00 до 8:00 ч.

    http://chistota-plovdiv.com/novini/show/grafik-za-miene-ot-30-yuni-do-4-yuli

  12. Само ще добавя към предния пост. Тези едни милион и двеста отгоре трябва да идат при наши хоре сега, защото после няма да има повече. Злоупотреба със служебно влияние с цел лично облагоделстване и опит за измама на гражданите – кмета да обоснове решението си.
    И можете да видите как са отремонтирали Баховско шосе, това е престъпление – шахтите са по средата и отсега са хлътнали!

  13. kmeta ni6to ne go interesuva za6to ne se pointeresuvate ot novite cnst-ta da vidite za kakvo stava na vapros cacvi ceni ima vsi4ko zakupeno za tam 10 puti po visoki ot realnata i kakvi zaolati e dal na jenite koito 6te turpqt ludi i 6te rinat laina i o6te kup ne6ta

  14. В обявената обществена поръчка от кмета няма икономическа обосновка (как е определена тази толкова висока цена за услугата) за 3 000 000 лева с ДДС за две години при условие, че досегашната цена на услугата е 908 585 лева за предоставяне на концесия за града за година.

    Ако мине „номера” с тази обществена поръчка и всички „спим”, защото сме приели, че кмета се ръководи във всичките си действия от интересите на гражданите съгласно клетвата, която тържествено е положил при встъпване в длъжност на практика за следващите две години сметосъбирането и сметоизвозването за град Ловеч от сегашните 1 800 000 лева ще скочи на 3 000 000 лева.

    Това увеличение на услугата е за сметка на гражданите на Ловеч с един милион и двеста хиляди лева, които трябва да се заплатят от всеки един от нас.

    И не защото качеството на услугата ще се повиши значително и ще отговаря на цената,
    и не защото броя съдове за битови отпадъци ще се увеличат – не, те остават същия брой и няма да се увеличават, нито пък честотата на извозване ще се увеличи – тя си остава същата съгласно проекто – договора по обществената поръчка.
    Също така няма да се увеличи и количеството на отпадъците в Ловеч, защото броя на хората (генериращи битови отпадъци) в Ловеч намаляват с всяка една година, а и се увеличава разделното събиране на отпадъци.

    На практика, без да сме получили по качествена услуга или е увеличено количеството на свършена работа ще ни се съберат 1 200 000 лева за кефа на кмета, защото той еднолично така си е решил да ни вдигне налога с МИЛИОН И ДВЕСТА ХИЛЯДИ ЛВЕА за две години.

    Дали с тази обществена поръчка, кмета прави сериозна заявка за четвърти мандат, като си осигурява за наша сметка „дарители” за предизборната си кампания през 2015 година или някой все още вярва, че кмета Казанджиев се ръководи във всичките си действия от интересите на гражданите съгласно клетвата, която е положил?!

  15. В обявената обществена поръчка от кмета няма икономическа обосновка (как е определена тази толкова висока цена за услугата) за 3 000 000 лева с ДДС за две години при условие, че досегашната цена на услугата е 908 585 лева за предоставяне на концесия за града за година.
    Ако мине „номера” с тази обществена поръчка и всички „спим”, защото сме приели, че кмета се ръководи във всичките си действия от интересите на гражданите съгласно клетвата, която тържествено е положил при встъпване в длъжност на практика за следващите две години сметосъбирането и сметоизвозването за град Ловеч от сегашните 1 800 000 лева ще скочи на 3 000 000 лева.
    Това увеличение на услугата е за сметка на гражданите на Ловеч с един милион и двеста хиляди лева, които трябва да се заплатят от всеки един от нас.
    И не защото качеството на услугата ще се повиши значително и ще отговаря на цената, и не защото броя съдове за битови отпадъци ще се увеличат – не, те остават същия брой и няма да се увеличават, нито пък честотата на извозване ще се увеличи – тя си остава същата съгласно проекто – договора по обществената поръчка. Също така няма да се увеличи и количеството на отпадъците в Ловеч, защото броя на хората ( генериращи битови отпадъци) в Ловеч намаляват с всяка една година, а и навлиза разделното събиране на отпадъци.
    На практика, без да сме получили по качествена услуга или е увеличено количеството на свършена работа ще ни се съберат 1 200 000 лева за кефа на кмета, защото той еднолично така си е решил да ни вдигне налога с МИЛИОН И ДВЕСТА ХИЛЯДИ ЛВЕА за две години.
    Дали с тази обществена поръчка, кмета прави сериозна заявка за четвърти мандат, като си осигурява за наша сметка „дарители” за предизборната си кампания през 2015 година или някой все още вярва, че кмета Казанджиев се ръководи във всичките си действия от интересите на гражданите съгласно клетвата, която е положил?!

  16. няма да сме аз или ти а “ПРАВИЛНАТА”

  17. Нищо ново под слънцето. Позволяваме го – правят го. Какво му пука на Ловчанлията кой ще му събира боклука? Пие си пиенето и си хапва салатката. И си гледа мача…

Comments are closed.