По време на традиционния празник Цветница паркирането на МПС в централната градска част на Ловеч ще бъде безплатно, съобщиха от общината.

В периода от 07.04.2017 г. до 09.04.2017 г. включително (петък, събота и неделя), гостите на града могат да ползват шест паркинга – общинска собственост. Те се намират на следните места: срещу бившия кожарски техникум (при кръстовището на ул. „Крайречна“ и ул. „Хан Кубрат“), до Община Ловеч откъм река Осъм, паркинг зад Дом „Преслав“, паркинг до Транспортен мост към Барокови къщи, паркинг пред стоматологията и срещу Съдебната палата.

Заповедта за безплатното ползване на паркинг е на кмета на Община Ловеч Корнелия Маринова на основание чл. 44, ал.2 от ЗМСМА.

7 коментара

  1. Ми то паркирането събота и неделя, така или иначе е безплатно, на УНИКАЛНИТЕ Ви общински паркинги!!!!

  2. Чл. 44. (1) Кметът на общината:
    1. ръководи цялата изпълнителна дейност на общината;
    2. насочва и координира дейността на специализираните изпълнителни органи;

    Първо, защо само гостите ще паркират безплатно?
    Второ, безплатно е само сиренцето в капана за мишки. Някой друг ще покрие разходите, най-вероятно от бюджета на общината, но защо с моите пари? Нали общината е зле финанасово, затова ми вдигнахте данък сгради и такса смет.
    Трето, не трябва ли Общинският съвет да вземе това решение? И да посочи откъде ще се финансира?
    Четвърто, който може да даде по два лева за странно и безвкусно кебапче и още толкова за разредена бира с доста съмнително качество, ще намери и левче за паркинг.

  3. Това е голям бонус от Великата Община за гостите!!!

  4. Че как така оле ще се прекарат хмм странно ?!

  5. Цветница или Коледа?!? Коледни лампички няма ли кой да ги свали и прибере, или си е друго 365 дена в годината да висят на моста?

Comments are closed.