obs260713135-ото заседание на общинския съвет председателят Тихол Тихолов свика на 24 октомври от 13 ч. 19 са точките в проектодневния му ред. Сред по-важните от тях са приемане на Правилник за устройството и дейността на Художествена галерия – Ловеч, предложения за създаване на общински консултативен съвет по въпросите на младежта и за Програма за закрила и развитие на културните институти в общината. Правилника и Програмата постоянните комисии на общинския съвет, които ги разглеждаха, одобриха, предложението за съвета за младежта комисията по образование и култура върна за доработване.

Общинският съвет ще гледа на заседанието промяна в Наредбата за общинските жилища и актуализация на приходите и разходите по бюджет 2013., ще избере формата на управление на горските територии, собственост на община Ловеч, и трите приети от постоянните комисии. По предложение на общинския съветник Доротея Цанкова в комисията по правно-нормативни въпроси решиха да се направят допълнителни компенсирани промени по бюджета и така да се отделят 3000 лв дофинансиране за читалищата.

Във фокуса на вниманието на общинския съвет е още процедура по одобряване на проекти за изменение на подробни устройствени планове за трите зони по интегрирания план за градско възстановяване и развитие и отчетът за работата на общината по проекти, финансирани от фондовете на Европейския съюз чрез оперативните програми. Отчетът също е приет от ресорните комисии.

На сесията в четвъртък ще бъдат обсъдени предложения за осигуряване на безлихвен заем от 57 341 лв за финансиране на строително-монтажни дейности на ОУ „Проф. Димитър Димов” по проекта за енергийна ефективност в образователната инфраструктура и за осигуряване на финансиране при необходимост във връзка с финансовото обезпечаване на разписани дейности по проекта за туристическите атракции в общината, приети от съветниците в комисите.

Други по-важни точки от проектодневния ред на заседанието на общинския съвет са процедура по даване на съгласие за ситуиране и монтиране на паметник на загиналите във войните жители на с. Йоглав и и за поемане управлението на Къкринското ханче от община Ловеч, одобрени при разглеждането в постоянните комисии.

Общинският съвет ще упълномощи представителя на община Ловеч в общото събрание на „ВиК” АД за гласуване по точките от дневния ред на извънредното общо събрание на акционерите. На него според поканата за свикването му ще бъде освободен сегашният съвет на директорите и ще бъде избран нов, с който министърът на околната среда и водите да сключи договор за възлагане на управлението на дружеството. Разгледалите предложението постоянни комисии не излязоха с решение как да гласува по отделните точки представителят на общината в общото събрание на акционерите. Комисията по икономическа политика и евроинтеграция възложи на председателя на общинския съвет за сесията да предостави биографичните данни на представените трима членове в съвета на директорите.

3 коментара

  1. Ако някой разръчка ловешкото ВиК, голяма воня ще излезе. И по времето на другаря Иванов, и по времето на другаря Илиян от София, и по времето на бебетата Дидко и Николайчо Нанков. Голямо поскане, голямо смукане. Затова има отново съюз между съветника пиявица Пенко и депутатите Корнелия и Нанков. Да затискат вонята. Насреща депутатът алкохолик Горов предлага един специалист като Чулев, но затиснат от послушно момче, което досега обаче не е крало. За кмета и сегашното ръководство на ВиК работата е ясна – вижте им последния съвместен проект в Гозница и по пътя за Баховица. Жива и нагла кражба. Областният управител странно мълчи и не иска дори ревизия на фирмата, която е държавна. И кво?
    За широката публика задкулисието остава скрито. Ролята на този сайт е да внася шум във вонящия проблем за ВиК – Ловеч. За което му се отблагодаряват. Утре ГЕРБ ще се изкажат по въпроса. Очаквайте продължението.

  2. Някой си е забравил хапчетата май.

  3. “ПРАВИЛНИК ЗА ОРГАНИЗАЦИЯТА И ДЕЙНОСТТА НА ОБЩИНСКИЯ СЪВЕТ – ЛОВЕЧ, НЕГОВИТЕ КОМИСИИ И ВЗАИМОДЕЙСТВИЕТО МУ С ОБЩИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ ЗА МАНДАТА 2011-2015 ГОДИНА

    Чл. 103. (1) (изм., решение № 430/25.07.2013 г., в сила от 16.08.2013 г.) Проектите, заедно със становищата или докладите на постоянните комисии се представят на общинските съветници не по-късно от пет дни преди датата на заседанието. НЕ СЕ ДОПУСКАТ В ДНЕВНИЯ РЕД НА ЗАСЕДАНИЕТО на Общинския съвет ВЪПРОСИ, НЕПОЛУЧИЛИ ПОЛОЖИТЕЛНО СТАНОВИЩЕ ПОНЕ В ЕДНА ОТ ПОСТОЯННИТЕ КОМИСИИ. ”

    Точка 19. „Упълномощаване представителя на Община Ловеч в Общото събрание на „ВиК” АД за гласуване по точките от дневния ред. Докл.: Председатели на постоянни комисии” от проекто дневния-ред за заседанието на 24.10.2013 година НЕ е получила положително становище в нито една от трите постоянни комисии в които е била обсъждана и няма положително решение на нито една от комисиите , следователно няма правно основание въпросната точка да бъде допусната в дневния ред на заседанието.

    Защо Председателя на общински съвет Ловеч е включил без правно основание точка 19 в проекто-дневния ред на заседанието?

    Председателя на общински съвет Ловеч не познава правилника и за това го е нарушил?

    Изпълнява политическа поръчка и затова е включил без правно основание въпросната точка в дневния ред?

    Получил е финансова или материална облага и затова е включил без правно основание въпросната точка в дневния ред?

Comments are closed.