handballgab606161Нашите  юноши завоюваха бронзови медали и се наредиха на трето място в България. След първо място миналата година при 14 – годишните и през сезон 2015-2016г. момчетата водени от Виктор и Юлиян Симеонови отново се качиха на почетната стълбичка. Ловешките хандбалисти са една година по-малки от груповата възраст, като само две от момчетата са на 16 години. Въпреки това момчетата ни се бореха във всеки мач до край и всеки един от тях даваше максимума от възможностите си. В четвъртък нашите победиха отборите на „Добруджа“ и „Локомотив“ – (Мездра)  в квалификацията за държавното първенство и така попаднаха в група А на финалите.

След двата мача нашите започнаха надпреварата със загуба от  бъдещия шампион „Локо“ –  (Горна Оряховица) с 18-24 на полувремето, 10-12 в напълно равностоен мач. В следобедния мач „Осъм“ победи отново „Добруджа“ с 22-19 (13-10). В третият мач от групата, който се явяваше решителен кой отбор ще влезе във финалната четворка нашите се изправиха срещу „Спартак“ –  Варна. Момчетата ни влязоха в мача с голяма мобилизация и спазване на треньорските указания и буквално разпиляха варненци. На полувремето водехме с 11-3, а в края таблото светеше за крайното 22-9. Така нашите се класираха за полуфинала. Там „Осъм“ се изправи срещу физически здравият отбор на „Интер“ –  Благоевград. Срещата тръгна много добре за нашите, като те поведоха с 4-1, но на полувремето благоевградчани обърнаха и водеха с 8-6. Нашите продължиха агресивно и даваха всичко от себе си, но в крайна сметка годината разлика във възрастта се оказаха решаващи, както и добрата игра на двуметровият ляв гард на „Интер“, който бележеше в нашата врата. Крайният резултат завърши 15-23. В последният ден от държавният финал момчетата от Ловеч ги очакваше домакина Габрово в битката за медал. И в двата отбора се чувстваше умора от мачовете, като за нашите това беше 7-ми в рамките на 4 дена.Въпреки това ловчалии желаеха повече победата.Мачът започна нервно и така вървеше до края,но Осъм водеше на полувремето с 9-12.С добри изяви на вратата беше Константин Илиев, който във важните моменти заключи вратата пред себе си. В нападение Денислав Георгиев, Стивън Пенчев и Мартин Ангелов също реализираха важни положения, а по крилата добре играеха Огнян Коларов, Васил Микренски и Петър Диков. С контузия в крака играеше и Преслав Станчев, който показа мъжество и добра игра както в защита така и в нападение. И така в крайна сметка „Осъм“- Ловеч грабна бронзовите медали и се нареди отново на почетната стълбичка. За най-полезен играч на първенството беше избран нашият състезател Мартин Ангелов. Момчетата от Ловеч показаха много добри игри, желание и борбеност и доказаха, че имат добро бъдеще в този спорт.

Състав на отбора: Константин Илиев, Георги Тодоров, Петко Николов, Огнян Коларов, Петър Диков, Мартин Ангелов, Стивън Пенчев, Денислав Георгиев, Васил Микренски, Цанко Петков, Преслав Станчев, Тренъор –  Виктор Симеоонов, помощник тренъор Юлиян Симеонов