С голям зрителски успех на 20 септември вечерта премина концерт-спектакълът на Симфониета – Видин, наречен LE GRAND TANGO. Изявата е част от програмата на „Варошлийските вечери“ (19 -20 септември).

Концертът бе съставена от най-известните аржентински танга и южноамерикански танци (милонги). Историята на всеки композитор и танц бяха подробно представени на публиката от маестро Свилен Симеонов. Великолепна бе изявата на солиста Ралица Петкова, цигулка. Спектакълът бе със специалното участие на танцови двойки от клуба по спортни танци „Стил“ – София.

Концертът бе  и със специалното участие на танцьорите от фолклорна формация „Елит“ Ловеч.

Изявата бе на откритата сцена на пл. “Тодор Кирков”, а сред публиката бе и кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова, както и представители на чуждестранните делегации, пристигнали в Ловеч за празника. Възторженият прием от страна на публиката показа, че Ловеч пази своите музикални традиции и цени високо изкуството.

По време на събитието работеше щанд с типични за кв. „Вароша“ деликатеси и сладкиши, приготвени от ученици на ПГИТУ – Ловеч. Посетителите можеха безплатно да опитат лучник, качамак, сладкиши, ловешко кебапче и други вкусотии.