prettymaids2109161Голямото „очовечаване“ с PRETTY MAIDS започва утре в Ловеч. Официалното аудио на песента Humanize Me  на датската хард рок група вече събира хиляди тегления в YOUTUBE. Песента е от новия албум Kingmaker (с премиерата на 4 ноември)  и със сигурност ще я чуем утре вечер на концерта в Ловеч, където PRETTY MAIDS забиват от 21.30 часа в старата казарма. Първите отзиви за парчето са възторжени, феновете пишат: “Мелодичният рок е все още с нас отчасти благодарение на вас, момчета!“ Досега песента има 16 515 показвания за два дни в YOUTUBE, има я също и в сайта VBOX7.

Покрай видеото пък стана ясно, че датчаните не си падат много по снимане на клипове и фотосесии, признават те във Фейсбук.  „Години наред хората ни помоли да направим видео/DVD, но от силни концертни изяви  и успешни албуми нямахме време.  Решихме, че сега е моментът“.

Снимат в чудесна вечер в клуб  Z7 Konzertfabrik в Швейцария, с една фантастично ентусиазирана тълпа от “верни до гроб“ фенове.

PRETTY MAIDS датират от 1981 г. Създатели са  Ronnie Atkins и Ken Hammer. Нейни членове са още Allan Tschicaja – барабани, Kenneth Hansen – китара, Rene Shades – бас-китара, Ronnie Atkins – вокал. Сега пристигат за трети път в България, като през 2014 г. участваха в Kavarna Rock.