kmet1603121Павлин Иванов

След като поиска законодателна промяна целяща ограничаване възможностите за достъп до обществена информация на гражданите, кмета Казанджиев прекрати и публичните си изяви.

Вече пета седмица, ловешкият кмет избягва контакти с медиите. Едно много хубаво управленско решение, каквото беше ежеседмичното информиране на обществеността чрез медиите за актуалната информация в община Ловеч е може би на път да приключи, поне до изборите, а за Казанджиев, с оглед електоралните нагласи, най-вероятно и завинаги.

Казанджиев, независимо от всичките си недостатъци, притежаваше едно достойно качество, каквото малко политици притежават – не се страхуваше да отговоря на въпроси. Макар и по неговият си, дълбоко завоалиран начин.

От скоро, за съжаление, и това се промени по пътя му нанадолу. Вероятно кмета е приел нечии съвети и спря да се показва и отговаря на въпросите, които вълнуват обществността.

Да, проблемът е точно с поставянето на въпроси към кмета реформатор. И ако досега той успяваше да лавира и да избягва умело неудобните за него питания, явно нещата са излезели извън неговия контрол и съветниците на Казанджиев са му препоръчали да спре публичните си изяви, което само след няколко месеца ще се окаже една огромна грешка от негова страна.

Залогът за четвъртият кметски мандат, който Казанджиев иска, е огромен! Като започнем от много съмнителното харчене на обществени средства, което трябва някак да бъде обяснено и стигнем до личното благоденствие на неслучаен кръг от зависими фамилии, общински съветници и отделни личности.

За всичко това, ловешкият кмет дължи честни и ясни отговори, такива, каквито Казанджиев повече няма да бъде в състояние да дава.

Моето обяснение за прекратяване на традиционните срещи с медиите от страна на Казанджиев е много просто – невъзможност да се намерят приемливи отговори на множество въпроси!

Ще дам примери. Без отговор остават въпросите:

  1. За какво са изразходвани и на какво законово основание парите събрани от общински такси
  2. Не е ли срамно, Казанджиев да предложи кандидатурата на една безработна барманка в борда на директорите на „Общински пазари“
  3. Оказвал ли е натиск чрез свои служители върху Районна прокуратура Ловеч по случая с разстреляният в ловешкия зоопарк ягуар Алонсо
  4. Какво конкретно направи Казанджиев по отношение на подобряване на бизнесклимата в Ловеч през 2014 г. и какъв е резултата
  5. Как неговите служители от СКОРС опазват общинската собственост
  6. Краде ли се по общинските проекти и какви са зависимостите му към фирмите печелещи почти всички обществени поръчки и гравитиращи около коалиционния му партньор ДПС
  7. Кога Ловеч ще се превърне в нормален за живеене град

 

Списъкът с въпроси, на които отговор няма да има е доста дълъг. Но какво от това, след като ловчалии оттук нататък ще бъдат информирани само и единствено за бляскави PR измислици, които само ще отбутват проблемите.

Опитен политик като Минчо Казанджиев, за пореден път влезе в капана на собствените си съветници, което за мен, за пореден път е необяснимо. Не веднъж хора от най-близкото му обкръжение са го вкарвали, къде умишлено, къде от некомпетентност, в много лош филм.

Ясно е, че Казанджиев има какво да крие. Много да крие!

Но едва ли, бягането от отговорите по обществено значими проблеми до изборите, ще спре и ще покрие всичко случило се в продължение на 12 години.

Скоро, машината създаваща благоденствие за тесен кръг неслучайни хора ще бъде изключена веднъж и завинаги!

Скоро, плъховете ще започнат да напускат кораба (което вече се случва) и капитана ще трябва да понесе вината дори и за това, за което не е пряко виновен!

Скоро, Казанджиев волю или неволю, ще отговоря на много конкретни, но за сметка на това, много неудобни въпроси и нищо няма да е в състояние да попречи истината да излезе на бял свят!

Скоро, 12 годишната деградация на иначе природно красивият Ловеч, разграбването, източването и опустошаването ще спрат.

Дотогава, ще има мълчание по всичко значимо за жителите на Ловеч и общината. Единствено добре филтрираните и безопасни за днешната власт новини ще се процеждат през цензурата Му!

2 коментара

  1. Прави впечатление, че анонимни не пишат. Да не би най-сетне да са се разкарали червените тролчета с анонимните коментарчета?

Comments are closed.