kmetcom2102141Данчо Заверджиев

Общинският план за развитие е документ за стратегическо планиране на устойчиво интегрирано местно развитие  за 7-годишен период на действие. Той се обсъжда и съгласува със заинтересуваните органи и организации, с икономическите и социалните партньори, както и с физически лица и представители на юридически лица, имащи отношение към развитието на общината.

    Вчера в залата на Общински съвет от 17:30 часа се проведе обществено обсъждане на Общински план за развитие /ОПР/ за периода 2014-2020 г. Материалите за обсъждането бяха оповестени на официалната интернет страница на общината седмица преди обсъждането, за да имат възможност заинтересованите лица да се запознаят с предлагания от кмета Общински план за развитие.

    Предложения за обсъждане план от кмета би трябвало да  обвързва сравнителните предимства и потенциал за развитие на местно ниво с ясно дефинирана визия, цели и приоритети за постигане на стратегически цели, свързани общо от стремежа към по-висок жизнен стандарт на хората в общината и устойчиво развитие.

ДА ама НЕ!

    В общественото обсъждане взеха участие:

– заинтересувани органи и обществени организации от общината – НУЛА представители

– икономически и социалните партньори на общината – НУЛА  представители

– физически лица от общината – НУЛА представители

– представители на юридически лица, имащи отношение към развитието на общината – НУЛА представители.

    На практика местната общност на Община Ловеч отказа да обсъжда предложения от кмета Минчо Казанджиев Общински план за развитие.

   НУЛА – такава е обществената оценката на плана Казанджиев за развитие на общината за периода 2014-2020 година предложен на вчерашното обществено обсъждане и може да се каже, че общественото доверие за управлението на кмета Казанджиев е НУЛА!

 

4 коментара

  1. Author

    Уважаеми г-н Тихомиров или както и да се казвате, отново манипулирате читателите. Как разбрахте, че Заверджиев не се е изказал и не е взел отношение? Как разбрахте, че не е задал въпроси?
    Вероятно имате мотиви за некоректното си мнение, но истината е малко по-различна. Независимо от целта ви, хубаво е понякога да се осланяте на фактите, а не на традиционното “една жена на пазара ми каза, че чула, как нейна позната била с човек, който бил близък с присъстващ на обсъждането”.
    Просто е малко несериозно

    Павлин Иванов

  2. Не казвам, че не е присъствал. Питам защо там не е взел отношение по темата, а чак след това, когато вече няма възможност да води диалог с изнасящия доклада. Ако ще задава въпроси да ги бе задал н място, а не после да извърта по угоден за него начин.

  3. Author

    Г-н Тихомиров, това, че авторът е присъствал на обсъждането е очевидно, а и лесно проверимо по протокола от обсъждането.
    А дали самото мнение и фактите ви харесват е съвсем друг въпрос.
    Имате право на мнение и е радващо, че го изразявате.

    Павлин Иванов
    “Ловеч днес”

  4. От написаното следва, че и авторът н статията също не е заинтересован за бъдещето н Ловеч, тъй като не е взел участие в обсъждането, а после прави пошли коментари с цел оплюване.

Comments are closed.