gerbstipendiq1609132Годишна стипендия в размер на 1200 лв получи осмокласничката Ирина Христова от ловешкото село Лисец, която е ученичка в Припороматематическата гимназия в Ловеч. Момичето заслужи вниманието на общинската организация в града със завоюваните от нея високи постижения в училище.

Стипендията й бе връчена от народния представител Корнелия Маринова, общински ръководител на ГЕРБ – Ловеч.

Ирина Мончева се завръща преди година с първа награда от национално състезание по физика, провело се в Хисаря с над 400 участници. Задачите били в областта на оптиката и електричеството. Очаквала е, че ще е трудно, но повечето задачи решила със знанията си по математика. Понеже математиката и физика са точни науки, това ми помогна, споделя Ирина днес и е благодарна на учителката си Снежана Генова от ПМГ, която й помагала в подготовката, решавали много задачи и в часовете, и извън тях.

gerbstipendiq1609133Именно математика и физиката са и любими предмети на Ирина в училище. Харесва точните науки. Не е решила какво точно ще учи като ВУЗ, но ще е в тази сфера.

Корнелия Маринова поздрави Ирина Христова с началото на новата учебна година. „Ние от ГЕРБ сме взели решение да помагаме на деца, които успяват в науката и спорта, за да прославят училището си, семейство си и нашия Ловеч. Гордеем се с нашите деца и искаме те да се развиват”, подчерта Маринова.

В днешния ден тя пожела на момичето този огън и амбицията да се разгаря. „Бъдещето е на смелите, на търсещите, на искащите и на можещите, а ние вярваме в теб”, каза Маринова при връчването на първата вноска от 100 лв.

При връчването на стипендията в клуба на ГЕРБ присъстваха и родителите на Ирина, които благодариха за подкрепата.

3 коментара

  1. “Ирина Мончева се завръща преди година с първа награда от национално състезание по физика, провело се в Хисаря с над 400 участници. ”
    Тук фамирията Мончева е останала некоригирана.

  2. Къде се намира “Припороматематическата гимназия в Ловеч”

  3. Това момиче го познавам като Ирина Валентинова Христова. Поне така я пишеха на сайта на ПМГ през миналата учебна година. Момичето доста се постара, постигна успехи и заслужава наградата.

Comments are closed.