Между 200-300 и 1000 лв. са били тарифите за решенията на ТЕЛК в област Ловеч

Павлин Иванов

Главен комисар Спиридонов благодари на Окръжна прокуратура Ловеч и на колегите си от БОП от Плевен и Ловеч за добрата съвместна работа и извършените реализации. Парите, които се източват от НОИ или такива, които се предоставят на лица, които имат увреждания са приоритет на МВР и Прокуратурата, заяви той.

Вчерашната реализация цели да покаже, че МВР и Прокуратура, няма да оставят нещата така, както са се развивали до момента. Реализациите ще продължат в цялата страна през следващите седмици и месеци, каза шефа на ГДБОП.

Според него, по-голям проблем е морала на лекарите, защото те на практика дават възможност на лица, които нямат такива увреждания, да се възползват от финансови средства незаконно. Лекарската професия е хуманна и би трябвало морала и етиката при лекарите да бъдат съвсем друго ниво.

Главен комисар Ивайло Спиридонов отправи апел към лекарското съсловие, да не се поддава на такива корупционни практики. Той заяви, че МВР и Прокуратурата са институциите, които ще дисциплинират това съсловие.

За съжаление тази дейност е превърната в бизнес. В една част от случаите, срещу пари се урежда повишаване на процента инвалидност. Тук говорим и за посредници, които предлагат на лица да се възползват от ТЕЛК. Очаквайте в следващите седмици и месеци още по фрапиращи случаи, каза комисаря.

Окръжния прокурор Валентин Вълков информира, че тарифите в област Ловеч са били между 200 и 1000 лв., в зависимост от случаите. Тарифите в страната пък стигат до 2500 лв., съобщи комисар Спиридонов.

Ще бъдат извършени множество експертизи, целящи да установят истинността на решенията на ТЕЛК Ловеч. Има цели села, които се издържат по този начин. Има махали. Това е абсурд, каза гл. комисар Ивайло Спиридонов в заключение.

2 коментара

  1. Нямат страх ни от съвест ни от Бог!!! Не наядоха се!!! А баща ми с онкологично заболяване и диабет от 30 години, не му се полагат ортопедични обувки тази година. Свалят му процент от ТЕЛК. На 80 години е, смятат, че е пътник навярно. Да се замислят и те ще са в един момент!!!

Comments are closed.