Глоби и едно порицание ще има за тримата хулигани, които замърсиха централната градска част на Ловеч в нощта срещу 2 април т.г. След като тяхната самоличност бе разкрита, те са се разкаяли и извинили за стореното пред кмета на общината Корнелия Маринова. В личен разговор те обяснили своето деяние със състоянието си след злоупотреба с алкохол.

Както съобщихме, тримата вандалски обърнаха и разсипаха съдържанието на 17 бр. кошчета за отпадъци в централната градска част и замърсиха центъра на града по недопустим начин. Боклуците спешно бяха почистени от служители на общината.

Извиненията пред кмета по никакъв начин не отменят процедурата, която е задействана спрямо тримата. Според чл. 15 на Наредба №1 на Община Ловеч при нарушения от този вид на физически лица се налага глоба.

Заради обърнатите и повредени кошчета са съставени три акта за установявана на административно нарушение (АУАН) по Наредбата на Община Ловеч за опазване и поддържане на обществения ред, общественото имущество и природата. На това основание на нарушителите ще бъде издадено наказателно постановление.

Актовете са на лицата З. И. Ф. (22 г.), живеещ в Скобелево, и на С. Д. М. (37 г.), живеещ в местността Синан тепе. На двамата ще бъдат наложени глоби по двете нарушения, описани в актовете.

На третия, който е 16-годишен непълнолетен младеж от Ловеч, ще бъда наложено обществено порицание.

3 коментара

  1. Прекалиха, добър или с лошо качество на изпълнение, но центъра на Ловеч е нов и различен!?! Повтарям се: Тези тъпанари да се издирят и да чистят с ръце 3-ри месеца ЦГЧ!?!

Comments are closed.