bb1511161Иво Райнов

Румен Радев спечели изборите. Всъщност били ги спечелили БСП, защото го издигнали. Ама не съвсем. Защото над 90% от турците на Доган подкрепили победителя. Ама и над 74% от патриотите на Каракачанов и Симеонов, които иначе лягат и стават с попръжни към турците. Още повече за генерала гласували и 33% от реформаторите. Те пък били десни и с отявлени антируски настроения.

Да но, застанали за кандидат, неприкрит русофил. Тъй де, той бил надпартиен и наднационален. Види се и надетнически, щото за него продали гласа си половината от ромите. Те също са абонати в словесния репертоар на патриотите. Да се чуди човек как тъй са заедно.

Рамо му дали и българските турци в Турция. Нищо, че не знаят, нито кой е, нито за какво гласуват. Както и че по дефиниция са еднакво омразни на патриоти и реформатори. Е, поне ердоганисткият клон, отцепил се от ДПС не застана зад нгенерала, избра си Цачева.

Всички обичат Радев. Истински помирител и обединител. Зад гърба му е представителната извадка на нацията – социалисти и антикомунисти, цигани, турци и националисти, евроатлантици и путинисти, привърженици на системните партии и последователи на популистки движения. Хей такъв президент си избираме за пръв път в историята. Широко обичан и разноцветно подкрепян.

Бойко Борисов загуби изборите и подаде оставката на правителството. Нищо, че изборите бяха за президент, а не за премиер.  Нищо, че формациите, което участват или подкрепят правителството събраха преди седмица доста повече гласове от опозиционните партии. От друга страна пък е видно, че подкрепата на тези формации е само на парламентарно ниво, щом ¾ от националистите и 1/3 от реформаторите гласуват протестно.

Така се оказва, че гласоподавателите на Патриотичния фронт, ВМРО, Атака и някаква част от тези на РБ са опозиция на своето управлението и споделят недоволството заедно с БСП и ДПС. Част пък от ДПС, начело с доскорошният си лидер Лютфи Местан, който яростно громеше Борисов, кротко пристава на ГЕРБ и му дават непоискана подкрепа.

В същото време политическите фенове от всички цветове намират изумително единомислие по въпросите на референдума. Той пък е иницииран от Слави Трифонов, който отдавна се заканва на всички политически партии и се стреми да свали Борисов от власт. Въпреки това ГЕРБ подкрепя безпрекословно неговия референдум. Сигурно защото на този етап и мажоритарното гласуване и намаляването на субсидията е от полза на все още управляващата партия. И е в пълен ущърб на малките партии, чиито поддръжници обаче с ентусиазъм застават зад референдума.

Излиза, че и Слави е идеен обединител, щом събира народен вот от всяка политическа окраска.

Народът ликува. Привижда му се промяна. Тази вечер му я обещаха. Ама народът има къса памет и явно не помни, че от БСП са му обещавали промяна няколко пъти през последните 27 години, последният път през 2013-та. И никога не му я дадоха. В промяната се кълнат и патриотите. България над всичко. Над ЕС, над американската зависимост, над глобалното потисничество. Е , може би само не над Русия, но няма как всички да са врагове. Тук-там трябва да има и някой приятел. Промяна обещава и референдумът. И заради него ликуват хората. Макар, че тази народна воля ще концентрира властта у малцина и ще лиши огромна част от същия народ от възможността да бъде представляван в политиката.

Абе много по-просто е. Генерал Радев спечели изборите и България тръгва по нов път. Само, че никой не знае дали е макадамов, павиран, асфалтов или тепърва ще го изграждат. А оня, който правеше пътища подаде оставка.

4 коментара

  1. Някои тъкмо започнаха да забогатяват и Бойко Борисов взе , че подаде оставка.Това дали не се отнася и за автора на статията.Поне имайте доблест да си признаете загубата.Незнам какъв авторитет имате сред учениците си но аз ги съжалявам че имат такъв учител!!!!!!!!!!!

  2. Спрете с инфантилния си популизъм! Само това ли раждат ограничените ви мозъци? Жалка работа!

  3. Тоя ,който правел пътищата,си подал оставката.Ау-у-у, колко тъжно за РБ и особено за СДС!Плачи Райнов,плачи!Ама народът осъзна,че асфалтът на магистралите не се яде.Пък и части от тях ,толкова качествени и без никакви отклонения на средства за другаде, още на втората година се ремонтираха и пак отклоняваха средства.
    Хората били лъгани неколкократно в 27-те преходни години.Много им обещавали,но нищо наяве!Кой ги лъгал -ами БСП естествено – за Иво Райнов!
    Райнов,а кой най-много излъга народа и даде тон?!Не бяха ли твоите хора от СДС?То не беше вятърът на промяната!То не беше “Времето е наше”!И какво от това – мекерета от ДС със свещи в ръце на митингите/Фори светулката,мистър Бубулечко/,наричащи себе си демократи,Съюз на демократичните сили?!Само Желев беше демократ и мислеше за народа си,а вие забравихте къде е гробът му!Полицейщината в държавата и проектите,кой да ни Оправлява ,правени от ДС
    /виж”Тайният проект Б.Б.”на Г.Лилов/тръгнаха именно от “вашето време”г-н Райнов.
    Райнов,кажи си! Не ни баламосвай!Бойко поне пое отговорността си!

  4. Кофти работа! Тъкмо СДС завзе министерството на икономиката с най-тъпия министър на прехода и неговите пажове, окупира бордовете на държавните фирми, настани свои хора из администрациите по общините и хоп, Борисов подаде оставка. Иво, с толкова слаб и неизбираем кандидат ГЕРБ сам си го вкара … автогола. Не търси под вола теле. Подпис: един негласувал.

Comments are closed.